загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українцям відмовляють у субсидіях через виїзд родичів за кордон: чому так відбувається

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Через виїзд родичів за кордон можуть відмовити в субсидії на комунальні послуги. У 2022 році постановою уряду №1041 від 16 вересня було знято обмеження для домогосподарств, у складі яких були повнолітні особи, що перебували за кордоном понад 60 днів протягом періоду, за який враховуються доходи для призначення субсидії. Однак цьогоріч уряд вирішив оновити порядок призначення цієї державної допомоги.

Таким чином, чимало громадян втратили право на субсидію. Як передає видання Експрес, про це, зокрема, розповіли громадяни, які довідалися, що більше не можуть отримувати грошову допомогу на комунальні послуги.

За словами пенсіонера з Волинської області Миколи Шалаша, раніше йому та його дружині (пенсіонери віком 72 та 68 років) оформили субсидію. Проте тепер допомогу скасували, аргументувавши це тим, що члени родини виїжджали за кордон.

Річ у тім, що дружина пана Миколи торік у червні на якийсь час виїхала з України. Повернулася додому на початку грудня. При цьому вона в 2023 році теж близько місяця була за межами України.  "У Пенсійному фонді мені пояснили, що в субсидії відмовлено саме через те, що дружина торік понад п’ять місяців була за кордоном. Сказали, що наступного року знову призначать субсидію, бо у 2023 році дружина виїжджала ненадовго. Треба якось цю зиму перезимувати. Але як з такими малими пенсіями й без субсидії?", - розповідає Микола Іванович.     

Журналісти зауважують, що таких випадків багато. Приблизно те саме сталося і з Ганною Стадницькою з Львівської області. Їй відмовили у субсидії. Річ у тім, що в помешканні зареєстрований також їхній син. За словами жінки, син з дружиною та дітьми з ними не живе. Проте пенсіонерці відмовили в субсидії, оскільки її син близько чотирьох місяців був за кордоном.     

Що кажуть у Пенсійному фонді?   У ПФУ пояснили, що якщо особа була задекларована як член домогосподарства і на неї розраховувалася субсидія, а потім вона виїхала за кордон, то одержувач субсидії у 30-денний термін повинен про це повідомити ПФУ і подати заяву для перерахунку державної допомоги.   

"Можливо, за таких умов домогосподарство й надалі отримуватиме субсидії, але в іншому розмірі. Та дехто цю допомогу вже справді не отримає. Адже соціальні норми й нормативи житла для надання субсидій на особу, яка виїхала за кордон, вже не розраховуватимуться, але дохід, наприклад, пенсію, такого члена сім’ї (чоловіка чи дружини) все ж враховуватимуть", - зазначила Леся Нашора, заступниця начальника ГУ ПФУ у Львівській області.   

Водночас деякі експерти вважають, що влада спеціально скорочує кількість отримувачів субсидій. Олег Попенко,  голова Спілки споживачів комунальних послуг, експерт у сфері ЖКГ, зазначив, що уряд регулярно вносить зміни до постанови, які стосуються оформлення грошової допомоги на комунальні послуги. 

Джерело:
До списку новин