Колонка автора:

Нестандартні заходи подолання російсько-українського військового конфлікту

Як свідомі громадяни своєї держави ми категорично не хочемо такого розвитку подій та пропонуємо вам один із можливих варіантів розв’язання російсько-українського конфлікту, не оприлюдненого до цього часу в жодному із відкритих джерел.

 

Ми переконані, що спусковим механізмом, який призвів до сьогоднішньої ситуації, стала анексія Криму. Отже, для вирішення конфлікту треба усунути його першопричину. Бо якщо і надалі потурати Росії, дозволити їй закріпити за собою право привласнення незаконно загарбаних земель сусідської суверенної держави, – як наслідок матимемо повний крах системи міжнародних відносин у світі, припинення гарантій непорушності кордонів, недотримання основних принципів суверенітету і права. З іншого боку, безперечно, зрозуміло, що очільник Росії не може піти на просте повернення Криму, оскільки це означало б для нього політичне самогубство.

 

Як відомо, розв’язання конфлікту – це спільна діяльність його учасників, спрямована на припинення протидії та на вирішення проблеми, що призвела до зіткнення. Розв’язання конфлікту передбачає активність обох сторін з метою перетворення умов, у яких вони взаємодіють, задля усунення причин конфлікту. Для розв’язання конфлікту необхідна зміна самих опонентів (чи хоча б одного з них), позицій, які вони відстоювали у конфлікті. Часто розв’язання конфлікту ґрунтується на зміні ставлення опонентів до його об’єкта чи один до одного.

 

На нашу думку, у російсько-українському конфлікті уже визріли умови для його розв’язання. По-перше, конфлікт є достатньо зрілим, тобто протиборчі сторони усвідомлюють суперечності, які об’єктивно існують між ними, а також розбіжності і протидії, які вимагають оперативного втручання задля їх усунення. По-друге, існує потреба й зацікавленість кожного з учасників конфлікту в тому, щоб спільно перебороти суперечності, що виникли. По-третє, можливий, у тому числі за посередництва третіх осіб, окремий чи спільний пошук і використання доступних сторонам методів, правил і способів розв’язання конфлікту, що відбувся між ними.

 

Ми вважаємо, що засобом вирішення російсько-українського конфлікту може стати комплекс заходів, які умовно можна назвати «багаторічна оренда Кримського півострова». Які кроки повинні зробити учасники конфлікту та посередники задля його вирішення?

 

Російська Федерація:

 

- здійснює увесь комплекс конституційно-правових заходів з відміни рішення про приєднання Криму як складової частини РФ;

- визнає повний і безумовний суверенітет України над Кримом;

- повертає конфісковану власність громадян України і міжнародних осіб;

- виплачує вимушеним переселенцям вартість втрачених активів, а також гарантує їм повну і беззастережну безпеку у випадку їх залишення на півострові;

- забезпечує всі права українців, кримських татар та інших національних меншин;

- демілітаризує Крим станом на березень 2014 року;

- «закриває» питання «Новоросії»;

- виплачує контрибуційні платежі нашій державі за війну в Україні (їх можна гарно закамуфлювати);

- укладає з Україною договір оренди Кримського півострова, подібно до договору між Англією і Китаєм, стосовно Гонконгу, на 50 років.

 

Україна:

 

- із пасиву перетворює Крим на актив, отримує щомісячну справедливу орендну плату;

- надає контрольований коридор для забезпечення Криму, гарантує поставки електроенергії та води.

 

США та ЄС:

 

- гарантують безпеку Україні;

- визнають Україну стратегічним партнером не членом НАТО (як Ізраїль);

- знімають з РФ санкції після демілітаризації Криму;

- на певний період вводять миротворчі сили ООН на територію Криму;

 

Перелік цих та інших кроків є умовним та дискусійним. Головним же є пропозиція передачі Кримського півострова (можливо, також окупованих районів Донецької та Луганської областей) у багатострокову платну оренду Російській Федерації.

 

P.S. Пропонований вище «План нестандартних заходів подолання російсько-українського військового конфлікту» був обговорений та укладений у травні 2014 року. З огляду на можливе загострення ситуації на Сході України він може стати одним із варіантів виходу зі збройного протистояння між Росією та Україною. Ми щиро віримо, що на нього звернуть увагу країни-учасниці конфлікту, країни ЄС, США та кожна зі свого боку використає наші пропозиції, коротко окреслені тезами.

//hvylya.net/analytics/politics/nestandartni-zahodi-podolannya-rosiysko-ukrayinskogo-viyskovogo-konfliktu.html

 

Дзьобак Володимир

загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?