Колонка автора:

ВСЕ ТІЛЬКИ ПОЧИНАЄТЬСЯ…

Більшість в Україні думає, що конфлікт Порошенка з Коломойським вичерпався.

 

Контроль в останнього над Укртранснафтою відібрали, за погані слова перед журналістом губернатор Дніпропетровщини отримав догану, президент показав ХТО ТУТ хазяїн, і все. Треба зовсім не знати Ігоря Валерійовича, щоб так думати.

 

Насправді, проблема значно масштабніша. Для подальшого поступального розвитку країни потрібно в рази зменшити політичний вплив олігархів. Але не війна з ними! А позбавлення їх можливості здійснювати політичну корупцію у тих розмірах, які були ще донедавна.

 

Адже майже всі свої статки українські олігархи здобули, насамперед, завдяки політичному впливу, який потім конвертували у конкретні економічні активи. За рахунок нових підприємств отримували додатковий прибуток і знову вкладали в політику, яка приносила ще більше нових приватизованих смачненьких АО, ЛТД і т.п. Або ж олігархам просто «дарували» контроль над державними підприємствами, а то й цілими галузями.

 

Отака-то була розкручена "спіралька" Ахметових, Фірташей, Пінчуків та інших некоронованих князів української дійсності і «смуток» для держави.

 

Тому обєктивно просто необхідно "рівновіддалити" ВСІХ олігархів від політичного впливу на прийняття стратегічних рішень у державі. Потрібно перетворити їх на людей зі статусом «дуже багаті, але позбавлені влади»!

 

Та паралельно із намаганням суспільства провести антиолігархічні перетворення в Україні відбувається міжолігархічна війна – за право стати ГОЛОВНИМ ОЛІГАРХОМ (як Ахметов при януковичу).

 

Звичайно, потрібно ще сказати, що експерти поділили наших некоронованих князів на проукраїнських (як Коломойський), нейтральних (як Пінчук і Ярославський) та антиукраїнських (як Ахметов і Фірташ).

 

І досить дивною та підозрілою виглядає поведінка нинішньої влади. Почати з Коломойського – а не з Укртелекому і Ахметова, наприклад?! Адже саме Рінат Леонідович при януковичу найбільше приватизував найцікавих підприємств. І, мяко кажучи, як відомо обізнаним людям, – не завжди у відповідності з чинним законодавством. Та й суми від заниження вартості обєктів приватизації – не 1,8 млрд.грн, а ДЕСЯТКИ МЛРД!

 

У суспільства може скластися думка про змову нинішньої влади із Ахметовим, Фірташем і Пінчуком проти Коломойського.

 

Ми, звичайно ж, не віримо, але дії… "Судіть не по словах, а по діях їх", – сказано у ВІЧНІЙ книзі!

 

Не буду згадувати про вплив Коломойського на 150-180 нардепів, про заслуги зі стабілізації ситуації у Дніпропетровській та деяких сусідніх областях (та й не сусідніх, як от Одеса), про формування перших добровольчих батальйонів. Заслуга Коломойського є, і це беззаперечно! Але необхідність і його позбавити політичного впливу на прийняття стратегічних рішень також не заперечується.

 

Питання полягає у черговості показового політично-олігархічного шмагання: навіщо, знаючи особливості характеру Ігоря Валерійовича, робити це в ТАКІЙ формі, і в першу чергу? Чи не краще було б для початку використати його як союзника проти інших олігархів: спочатку проти "антиукраїнських", потім - нейтральних – а вже потім і його делікатно позбавити "зайвих" олігархічних повноважень?

 

Це питання до нинішньої влади залишається відкритим. Знаю лише одне: теперішні "розборки" такого рівня – однозначно на руку володі капутіну.

 

Дзьобак Володимир

загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?