Колонка автора:

Знайдено давнє місто ГЕРАКЛІОН

     

Наша тисячолітня історія вивчена лише частково, адже багато історичних артефактів (писемних і археологічних) знаходиться ще під землею або у морських глибинах, а багато з них і взагалі стерто з лиця землі…

 

Про одну із найдавніших та найбагатших сторінок в історії світу оповідають давньогрецькі та давньоримські історики. І лише зараз ми знаходимо реальне ґрунтовне підтвердження усього того, про що вони писали у свій час…

 

Отож, сьогодні розповімо вам про одне з легендарних міст, залишки якого були знайдені на території сучасного Єгипту, а зараз воно знаходиться під холодними і темними морськими водами…

 

Згідно версії всесвітньовідомого історика Геродота, Єлена Прекрасна (Троянська) і її коханий Парис втекли у місто Геракліон, рятуючись від гніву чоловіка Єлени, Менелая, але їх примусив повернутися Тоніс – сторож воріт Нілу.

 

Інший історик VI століття, Стесихор, свідчив, що греки навмисно були обмануті богами щодо місцезнаходження Єлени Прекрасної для того, щоб за допомогою війни скоротити чисельність населення Трої.

 

Грецький же історик Діодор писав, що Геракл врятував населення Геракліона, а тому місцеві жителі на честь свого героя побудували у рідному місті йому храм.

 

Цей храм описав давньогрецький історик Геродот після того, як відвідав це еллінізоване місто у 450 році до нашої ери. Геракліон було визначним містом, славилось і іншими храмами на честь грецьких та єгипетських богів: Серапіса — бога родючості та цілительства, Ізіди — богині материнства, Анубіса — шакалоголового покровителя мертвих.

 

Тоніс (а інша назва Геракліон) – це назва давнього, здавалося б, уже назавжди втраченого міста десь на берегах Нілу.

 

Багато істориків вважало, що такого міста взагалі не існувало, що це лише гарна і неповторна легенда.

 

Археологи під керівництвом Френка Годдіо, засновника Європейського інституту підводної археології у Парижі, виявили це місто абсолютно випадково. Вони займалися пошуком і підйомом затонулих кораблів наполеонівського флоту, затоплених у 1798-му році британцями, на чолі з адміралом Нельсоном.

 

Більше 2 тисячоліть місто-порт Геракліон, що знаходилося у гирлі Нілу і в 25 кілометрах на схід від Александрії, було воротами Єгипту. Сьогодні це місто лежить на морському дні – дні заливу Абукір, на шестиметровій глибині.

 

Але артефакти, дослідження яких тільки розпочинається, дадуть змогу відтворити і доповнити, здавалося б, назавжди втрачену сторінку всесвітньої історії.

Дзьобак Володимир

загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?