загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як захистити себе від кишенькових злодіїв під час подорожей

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Туристові, а особливо туристові старшого віку, ніщо не може так  зіпсувати омріяний відпочинок, як крадіжка гаманця, сумки, паспорта, або кредитної картки.

Ми знаємо це з особистого досвіду, коли у дружини вкрали її гаманець   кілька років тому, під час поїздки у далеку подорож.  Всередині сумки був її паспорт, гаманець з готівкою, кредитні картки, інші цінності та речі, які жінки люблять зберігати у своїх сумках .

Ми витратили майже три години у відділку міліції, роблячи заяву про крадіжку.  Потім ми  були змушені заблокувати наші картки, а на додаток до цього всього, ми витратили майже цілий день отримуючи проїзний документ для дружини в офісі нашого консульства.

Яка прикрість!

Скажу лише, що ми зараз набагато більше  обережні, коли подорожуємо. Ось кілька речей яких ми навчилися:

6 Порад, як захистити себе від кишенькових злодіїв:

Наскільки це можливо, намагайтеся не виглядати як турист.  Стоячи з фотоапаратом на шиї, носячи шорти та розглядаючи дорожні карти, ви ніби вигукуєте: "Вкрадіть мої речі!".

Скопіюйте важливі документи. Слід зробити копію паспорта, посвідчення водія та передню і задню сторони банківських карток, якщо вони при вас, та зберігати у безпеці в своїй кімнаті готелю.  Якщо вас спіткала невдача, то наявність цих копій документів буде дуже доречною.

Жінки, якщо це можливо, не носіть з собою свої сумки.   Якщо ви все ж мусите їх брати - подумайте про придбання жіночої сумки для подорожей, котра б висіла безпечно перед вами, а не на плечі.  Тримайте її при собі весь час і ніколи не вішайте на спинку крісла.

Чоловіки, тримайте ваш гаманець у передній кишені.  Або, ще краще, не зберігайте його у кишенях взагалі.  Ми, зазвичай, подорожуємо з невеликим рюкзаком, з фотоапаратом, пляшкою води та важливими документами.  Хороша річ щодо рюкзаків те, що вони недоступні для кишенькових злодіїв.  Усі блискавки для доступу до нього знаходяться між моєю спиною і власне сумкою, а в боковому відділені ми тримаємо  лише карти доріг  і інші подібні речі.  Сучасні рюкзаки досить різноманітні, вони чудово пасують до різних стилів одягу.

Захистіть свій мобільний телефон зі всіма особистими даними, які зберігаються на ньому. Впевніться в тому, що оберігаєте і ховаєте ваш мобільний телефон на стільки ж добре, на скільки ви б оберігали вашу готівку.

Будьте уважні.  Кишенькові злодії вештаються в місцях масового скупчення людей.  Вони спостерігатимуть за вами, вишуковуючи ваші слабкості, а сам «напад» може виглядати як невеликий поштовх у велелюдному метро, автобусі або у місцях, привабливих для туристів.  Також будьте обережні з прогулянками темними вулицями міста.  Сміливіші злодії просто перестрінуть вас, якщо ви самі.

Ми звичайно ж описуємо це не для того, щоб читачі боялися подорожувати!  Розповівши про це, а також будучи жертвами на власному досвіді під час подорожей, наше бажанням - покращити обізнаність для того, щоб ваш відпочинок був приємним і не затьмареним крадіжкою, як це було у нашому випадку.

Щасливої та безпечної Вам подорожі!

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин