загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Зітхаємо з горя чи полегшуємо дихання?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ви зітхаєте протягом дня? Можливо, ви не усвідомлюєте, що робите це. Це глибокий вдих, під час якого вся ваша верхня частина тіла піднімається, а потім ви випускаєте все з довгим відчутним видихом і ваше тіло опускається разом зі всіма вашими сподіваннями.

Я була з моєю молодшою дочкою, коли ми помітили, що  зітхаємо обоє! Вона була в стадії переходу з коледжового періоду життя, а я була дещо пригнічена, пакуючи речі для переїзду у нову квартиру. Згадки повернули мене до того часу, коли я відчувала, що маю мало контролю над обставинами життя, а саме: до раннього вдівства - часу багатьох зітхань. Коли я зіткнулася з обставинами ще одного, подібного на щойно згаданий, дня, коли почувала себе далеко не найкраще, дня порожнечі, нерішучості, невизначеності.

Тоді мій погляд повернувся до критичного аналізу: що саме являє собою зітхання? Це корисно чи шкідливо? Прояв ще однієї фізичної реакція на думку. Виявляється, зітхання пов'язане з негативним настроєм - знак розчарування, поразки, фрустрації, нудьги і туги. Не надто несподіваним є тому дослідження, проведене Влемінксом та його колегами в університеті Левена, яке довело, що дійсно, зітхання виступає у ролі фізичного і психічного “перезавантаження”. Дихаючи в одному положенні занадто довго, як стверджує Влемінкс, легені стають жорсткішими і менш ефективними для газообміну. Періодично додаючи зітхання до звичайного ритму дихання, ми розтягуємо  повітряні мішечки легенів (альвеоли). Це відчуття може давати відчуття полегшення. Втім, зітхання однозначно є закономірністю дихального процесу, що пов'язаний з емоціями. Часто це функціональний механізм для боротьби з неприємними думками.

Що було б, якщо б ми забрали наш контроль над диханням? Зітхання відбувається саме по собі, коли ми не усвідомлюємо цього, але беручи у руки контроль і свідомо “перезавантажуючи” наш мозок та тіло шляхом усвідомленого дихання, мабуть, тримаємо на відстані негативні емоції!

Спробуйте зробити зі мною наступне. Зробіть глибокий вдих через ніс дозволяючи плечам піднятися, ніби як готуючись до зітхання. Тоді видихніть через ваш рот промовляючи звук "ооооооооо"  коли верхня частина тулуба опускається. Зауважте, як ви почуваєтесь. Тепер зробіть іще один глибокий вдих, ніби по самі ключиці, але не підіймайте плечі доверху, до вух, а дихайте ніби до ключиць. Тепер видихніть повністю через ніс. Ви відчуваєте різницю? Чи відчули ви релаксацію після другого дихання? Ви відчували негатив, коли практикували зітхання?

Лише за допомогою незначного руху ми можемо змінити негатив на позитив, чи не так?

Будьте здорові!

З повагою Одрі.

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин