загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Хрещенські гуляння у Древньому Києві

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

18-19 січня 2014 року мешканці Древнього Києва у «Парку Київська Русь» запрошують на веселі Хрещенські гуляння. У програмі – середньовічна містерія, вертеп, майстер-класи із колядок, стародавні обряди, ігри, забави та запальні хороводи.

Театр Древнього Києва, наслідуючи традиції середньовічних містерій, відтворить євангельські сюжети, пов’язані із Водохрещем, і покаже Різдвяний вертеп. А ще кожен бажаючий зможе вивчити колядки на спеціальному майстер-класі.

Усі, хто ще не встиг відвідати головну резиденцію Діда Мороза у Древньому Києві, зможуть скористатися останньою нагодою у цьому році і поспілкуватися із сивобородим чарівником. Маленькі і дорослі мрійники зможуть написати чарівний лист-сувій із побажаннями і отримати солодкий подарунок від Діда Мороза.

Під час святкування буде відтворено ряд народних традиції і обрядів, пов’язаних із зимовими святами. Гості візьмуть участь і в хрещенських ворожіннях, і в обряді очищення водою, і зможуть спалити у вогнищі усі негаразди, написавши їх на папірці і кинувши до ватри.

Цікавим буде дійство, пов’язане із символом 2014 року, – Конем. На древньокиївське ристалище вийдуть 12 коней – покровителі дванадцяти місяців. Приміром, трудолюбивий башкирський кінь опікується травнем, адже саме у цей час весняні роботи у розпалі. Спекотний серпень перебуває під покровительством арабського скакуна – коня, швидшого за гарячий східний вітер. А за суворий грудень «відповідає» лицарський брабансон, що уособлює силу і міць. Кожен кінь має свій характер, і, за легендою, допомагає тим, хто народився саме у цей час. Тож, гості зможуть погладити «свого» коня і навіть поділитися із ним своїм бажанням. А хто хоче, щоб удача супроводжувала його впродовж усього 2014 року, має погладити гриви усіх дванадцяти коней із Княжої конюшні.

Окрім того, ряджені персонажі – Зима, Баба Яга, Кікімора, Лісовик, Коза та інші розважатимуть гостей веселими театралізованими сценками і майстерними трюками на конях.

Відвідувачі зможуть покататись на конях та в колісницях, перевтілитись у мужніх витязів та знатних городянок, поласувати смачними стравами і придбати оригінальні сувеніри усім знайомим.

Вартість вхідного квитка 100 грн, для пенсіонерів – 50 грн, для школярів – 10 грн.

Древній Київ у «Парку Київська Русь» розташований в Обухівському районі Київської області. Дістатися з Києва можна маршруткою від метро «Видубичі».

Оксана Дзененко

До списку новин