загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Поїздка в Софію: куди піти і де смачно пообідати

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Софія - столиця, яку варто побачити. Точні адреси і корисні поради - у статті мандрівників.

Щороку столиця Болгарії Софія стає популярнішою серед туристів з різних куточків планети. Сюди приїжджають подивитися на старі поселення, погуляти старими вуличками і спробувати болгарську кухню.

Якщо ви прибуваєте в Софію літаком, то аеропорт болгарської столиці знаходиться в 10 км на схід від центру міста. З аеропорту їдуть автобусом №84. Він відправляється з інтервалом 15 хвилин. Купити квиток можна у водія або в залі прибуття.

Якщо вирішили їхати на таксі, поїздка обійдеться в сім євро і займатиме 20 хвилин.

Екскурсії Софією: що побачити і де знайти

Свою екскурсію Софією варто починати з місця, яке є географічним центром столиці Болгарії. Це перше поселення, вік якого становить понад чотири тисячі років. Сьогодні на цьому місці знаходиться Balkan Hotel, а також встановлений пам'ятник, пише The Independent.

Також неподалік є бронзовий і позолочений пам'ятник символу Софії, в лівій руці якої сова, яка є символом мудрості.

Загалом в центрі Софії туристи проводять більшу частину своїх екскурсій. Так, на бульварі Царя Визволителя встановлена статуя імператора Олександра II, який визволив болгар від Османської імперії в 1878 році. Через дорогу стоїть елегантна будівля Національної асамблеї, побудованої в 1879 році. Звідси треба йти дорогою з жовтої цегли на схід. Велика частина центру міста вимощена плиткою лимонного кольору, яка, як вважають, є весільним подарунком болгарського князя Фердинанда.

Далі слід повернути ліворуч на бульвар Василя Левскі. Дорогою ви минаєте Національну бібліотеку. Попереду стоїть золотоверхий Собор Олександра Невського на однойменній площі. Цей собор вважається найбільш вражаючою будівлею міста. Упродовж дня вхід до храму безкоштовний. При цьому працює і склеп (з  10:00 до 17:30; вхід платний) з колекцією православного мистецтва з усього Чорного моря.

Після обіду прийдіть на вулицю Олександра Баттенберга. Тут розташований колишній королівський палац – особняк у віденському стилі, який збудований в 1873 році. Не варто забувати, що в Софії є Національна художня галерея та етнографічний музей.

Втомились від пам'яток і повсякдення? Приходьте до Національного парку. Він знаходиться на вулиці Вітоша. Це чудове місце для спокійних прогулянок.

Де пообідати

У Софії зайдіть до ресторану Pri Orlite, який розташований на 19-ому поверсі за адресою вулиця Dyakon Ignatiy. Тут пропонують хорошу панораму на місто і смачну каву.

Якщо у вас не вистачає часу на візит до Pri Orlite, то в Софії є багато бутербродних, в яких готують смачні канапки з болгарським сиром і шоколадний торт. При цьому у такій бутербродній за адресою вулиця Царя Визволителя попросіть в офіціанта місце з видом на церкву святого Миколая.

Вас цікавить місцева кухня? Не проблема. Чудові страви готують за адресою вулиця Ekzarh Yosif, 44, а також на бульварі Царя Визволителя, 21. Останній ресторан показав болгарську кухню з сучасної сторони. Популярна страва: пряна свинина запечена у глиняному горщику.

Не забудьте зранку у неділю сходити до церкви. Надзвичайні враження викликає Ротонда святого Георгія. Ця крихітна кімнатка була побудована з нагоди приїзду імператора Костянтина. Ротонда святого Георгія стоїть на руїнах старого римського міста Сердіка. Недільна служба проходить о 8 ранку.

Шопінг

Софія – це не лише пам'ятник, але й магазини. Якщо вас цікавить антикваріат, приходьте до собору Олександра Невського. Ринок працює з 10:00 до 18:00 щодня. Тут можна знайти радянські або римські монети.

Крім того, роздрібна торгівля зосереджена вздовж частково пішохідної вулиці Вітоша. Тут можна придбати собі одяг.

До списку новин