загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як охолодити дім без кондиціонера

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ще 10 років тому єдиним пристроєм, за допомогою якого можна було охолодитися під час літньої спеки, був вентилятор. Сьогодні ж навіть у господах не дуже заможних українців можна побачити кондиціонер. Та не для всіх така розкіш залишається доступною. Тому пропонуємо скористатися тими методами охолодження приміщення, які не потребують значних коштів і доступні практично для кожного.

* У тому, що дім перетворюється на філію фінської сауни, винні прямі сонячні промені, що проникають через вікна й нагрівають повітря. Тому в першу чергу треба зашторити вікна або опусти на них жалюзі. Найкраще в спеку живеться людям, у яких щільні білі лляні фіранки. Білий колір відображає сонячні промені, а льон, за народними повір’ями, охолоджує повітря.

* Інший надійний спосіб перешкодити сонячним променям – замовити тонування вікон. Головне – не перестаратися, й не зробити тонування занадто густим: у похмуру погоду житло буде занадто темне.

* Фольгою обклеюють вікна, що виходять на сонячну сторону. Фахівці радять клеїти скотч не на саме скло, а на раму. Тоді відмити вікна від клею восени буде значно легше.

* Щоб зменшити подачу теплого повітря з вулиці, кватирки вдень відчиняти не варто. Провітрювати приміщення найкраще рано вранці, до сходу сонця, або пізно ввечері. Якщо є можливість в плані безпеки, можна залишати вікна відкритими на всю ніч.

* Для збереження вологості й прохолоди можна прикрасити свій інтер’єр мокрими рушниками, розвішаними у квартирі. Можна просто намочити штори або іноді кропити їх з пульверизатора водою з освіжаючими ароматами м’яти або цитрусових (пару крапель ароматичного масла на пляшку води).

* У спеку краще робити вологе прибирання щодня. Якщо є можливість, то можна познімати з долівки килими, які утримують тепло.

* Якщо вищенаведені поради вже не допомагають охолодити повітря, можна виготовити саморобний кондиціонер. Заморожуємо воду в пластикових пляшках і ставимо їх на піднос перед вентилятором. Струмінь вентилятора направляти в ту точку простору, яка найбільше цього потребує.

* Для кардинальної зміни температурного режиму на майбутнє вже восени варто подумати про те, щоб посадити під вікнами розлогі дерева або хоча б розбити квітник на балконі.

* Українські хатки недаремно були біленькими. Подумайте про те, щоб зовнішні стіни вашого житла теж були забарвлені в кольори, що відбивають світло.

* Якщо вночі дуже жарко, можна перейти спати на підлогу, підстеливши матрац чи кілька ковдр.

До списку новин