загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Японський концерн Hitachi винайшов спосіб зберігання інформації на мільйони років

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Фахівці японського технологічного гіганту Hitachi спільно з групою дослідників з Університету м.Кіото створили технологію запису даних на кварцовому склі, яка дозволяє зберігати інформацію протягом 300 мільйонів років.

Для запису використовується диск з кварцового скла, умовно поділений на 100 шарів з кроком 60 мкм - по 50 шарів на бік. Ємність такого диска порівнянна з ємністю сучасного диска Blu-ray.

Оптика записуючого лазера сама фокусується на заданий шар. Імпульсний лазер спалахом тривалістю в мільярдну частку мікросекунди створює пляму в тілі кварцу, яка потім зчитується оптичною системою в режимі читання.

Для функціонування цієї системи інженерам потрібно було вирішити дві проблеми: спочатку за допомогою компенсуючих лінз розробники усунули ефект сферичної аберації, коли записуючий лазер проецирував вглиб кварцу пляму, а не крапку, а потім навчилися фільтрувати перешкоди від відбитків із сусідніх шарів.

Оптичний диск з кварцового скла успішно переносить різні екстремальні навантаження. Він витримує нагрівання до 1000 градусів за Цельсієм і не боїться вологи, надійно зберігаючи записані дані.

Як повідомляло раніше, дослідження, аналогічні японським, проводять і українські вчені. Зокрема, НАН України були розроблені сапфірові оптичні диски, інформація на яких може зберігатися десятки тисяч років. Сапфірові диски за своїми властивостями ідеально підходять для довготривалого зберігання інформації: висока температура плавлення (понад 2000 °C), твердість, що поступається лише алмазу, зносостійкість.

До списку новин