загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Слов'янський гороскоп

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Усі знають про існування дванадцяти знаків і тварин в астрології, але мало хто чув про слов'янський або тотемний гороскоп.

Давні слов'яни знали безліч божеств, шанували їх, але нікого особливо не виділяли. Однак за кожним божеством була закріплена певна частина року, в яку божество проявлялося повною мірою, показуючи всю свою силу. Слов'яни вважали, що людина, народжена у період панування божества, одержувала його підтримку, а також перебирав його деякі характерні риси.

Вважаю, що не можна нехтувати мудрість поколінь, тож пропоную ознайомитися з нашим слов'янським гороскопом. Кветень (22.03 - 20.04). Людина, народжена в цей період, одержує підтримку бога Сонця та родючості - Ярила. Тотем цього періоду - Тхір.

Народжені під знаком Тхора дуже енергійні, самовпевнені, хитрі, виверткі, але безкорисливі, чуйні, готові до великих звершень. Люди, народжені в цей період, перебирають від Ярила на себе все сонячне тепло, люблять увесь світ, але тримають свою любов при собі. Вони майже ніколи не сидять на місці, постійно планують свої «великі справи», проявляють себе як оптимісти й творці. Травень (21.04 - 20.05). У цей період захищає доволі суперечливий бог Леля. Він був в образі дівчини та юнака, його вважали покровителем природи та захисником закоханих. Заведено було вважати, що люди, народжені в цей період, добре знаються на любовних справах. Тотем періоду - Ропуха.

Ропуха - унікальна тварина, що може жити і на суші, і під водою, і на деревах. З одного боку, під впливом цього тотема люди відмінно пристосовуються до подій, що допомагає досягти висот. З іншого боку, під впливом Ропухи людям скрізь настільки комфортно, що вони звикають до затишку, зупиняються на досягнутому і залишаються у своєму болоті, хоча могли досягти значно більшого. Червень (21.05 - 19.06). Літниця, або Громовиця управляє в цей період - це дружина Перуна, покровителька краси та кохання. Літниця наділяє людей почуттям гумору, жвавістю, вмінням подобатись іншим. Кажуть, у людей, покровитель яких Літниця, «сім п'ятниць на тижні» - це цілком слушно. Складно спрогнозувати їхні вчинки через мінливість настрою. Вони часто закохуються, змінюють роботу, переїжджають. Вони красномовні та кмітливі - ці якості допомагають їм перебувати в постійному русі.

Народжені в Літницю майже ніколи не пояснюють причин, через які вони кидають коханих. Однак у насправді складних ситуаціях на них можна завжди покластися. Серйозний недолік людей, які народилися в період із 21 травня по 22 червня, - запальність, але це не доводить їх до нервових зривів.

Тотем цього періоду - Коник, або Коник-Стрибунець. Люди, які народилися під знаком Коника-Стрибунця, життєрадісні, активні, легкі у спілкуванні. У них дуже високі здібності до наук, оскільки миттєво схоплюють будь-яку інформацію. Вони непосидющі і зовсім не трудоголіки, але страх показати свою непевність і слабість змушує їх іти на авантюри задля досягнення мети. Кресень (20.06 - 19.07) знаходиться під покровительством бога Велеса. Велес відповідає не лише за підземні володіння, а й за все, що пов'язане з грішми, достатком і худобою. Усі, хто народилися в цей період, люблять розкіш, схильні до фінансового благополуччя та розгадування всіляких загадок. Вони романтичні, наділені прекрасною уявою, дуже багато часу та зусиль витрачають на розвиток свого внутрішнього світу. Вони здатні створити хорошу сім'ю, завести дітей, перетворитися на чудових коханців, але тільки якщо не зловживатимуть алкоголем.

Тотем цього періоду - Хом'як. Ця тварина наділяє людей добротою та чуйністю. Вони неквапливі, добродушні, незлобиві, легко відходять від образ. Люди, народжені в цей період, справжні цінителі відпочинку, і в організації дозвілля їм немає рівних. Але також вони вміють працювати, заробляти. Хом'яки можуть довго не діяти, але потім здійснювати такі прориви, які іншим просто не під силу. Жнивень (20.07 - 18.08). Цим періодом управляє бог сонячного світла Дажбог, який сприяє встановленню та підтримці миру. Люди, народжені в цей період, справжні миротворці - готові зробити все, що в їхніх силах, щоб припинити ворожнечу, ніколи не лізуть у бійки, не стають на чийсь бік у суперечках, воліють домовлятися, проявляючи дипломатію, ніж сваритися. Вони завжди при грошах, не знають про існування депресій, поводяться щиро й імпульсивно, але довго думають, перш ніж що-небудь зробити. Людина-Дажбога амбіційна, схильна ідеалізувати, тому часто розчаровується в любовних справах. Але, уклавши шлюб, намагається зробити так, щоб останнє слово залишалося за нею. Хоча люди, народжені в цей період, миролюбні, вони майже ніколи не щадять своїх ворогів. Вони ніколи не починають війни, проте якщо дипломатія не допомагає, вони знищують усе й усіх на своєму шляху, щоб таких воєн більше не виникало.

Тотем цього періоду - Слимак, або Равлик. Під впливом Равлика люди дуже дружелюбні, довірливі, чутливі й уразливі. Вони хороші співрозмовники - слухають уважно і говорять те, що здатне втішити та покращити настрій. Равлики повністю розкриваються в спілкуванні, але, обпікшись, ховаються у собі навіть від близьких. Вересень (19.08 - 17.09) перебуває під покровительством Рожаниці. Люди, яких захищає Рожаниця, скромні, спокійні, працьовиті, люблять доводити все до кінця. У людях люблять щирість, відкритість, чесність, хоча самі не завжди проявляють такі якості. Вони рідко закохуються, але, зустрівши свою другу половинку, живуть із нею все життя.

Бджола (тотем цього періоду) робить людей скромними та працьовитими. Люди, народжені в цей період, завжди чимось зайняті, намагаються зробити багато та добре. Їх цінують за високу працездатність, пунктуальність, практичність. Вони трохи перебірливі, гордовиті та метушливі, саркастичні та критичні. Рюень (18.09 - 17.10). Для цього періоду покровителем є богиня родючості та жнив Морена. Ця богиня наділяє людей, народжених у цей період, мінливістю. В один момент вони можуть бути ніжні та м'які, а потім - злі й хамуваті. Люди-Морени - великі поціновувачі прекрасного, гарні та скрупульозні працівники.

Тотем періоду - Жук. Життя людей, народжених під цим знаком, сповнене змін і відкриттів. Вони схильні все ідеалізувати, тому їх нерідко обманюють, легко пристосовуються до змін подій, миролюбні та дружелюбні. Листень (18.10 - 16.11) був закріплений за богинею зими та смерті - Марою. Народжені під покровительством Мари дуже сексуальні та звабливі, демонструють нахили до пристрасті й агресії. Вони вирішують свої проблеми силою, тому їхня привабливість доволі оманна. З ними важко домовлятися про що-небудь, оскільки будь-які спроби примирення вони сприймають як прояв слабості опонента, намагаються нав'язати свої правила, тому лише посилюють конфлікт. Вони бувають горді, ревниві та злісні, але іноді це лише маска, яка приховує уразливість.

У цей період народжуються люди під знаком Бобра. Вони вміють пристосовувати все під себе, прагнуть спокою, порядку в речах і житті, тому в них завжди все необхідне під рукою. Близьким дуже легко та комфортно з Бобрами, адже турбота про близьких для них на першому місці. Грудень (17.11 - 16.12) перебуває під владою богині Виргонь. Ця богиня наділяє впертістю, талантом, фантазією. Люди, народжені в цей період, не виконують наказів і не схиляються ні перед ким, навпаки, диктують свої правила. Вони легко зважуються на будь-які авантюри, якщо вважають, що це принесе їм фінансову незалежність. Люди-Виргоні вважають, що їхній дім - це фортеця, тому вони дуже цінують своє житло, намагаються зробити його своїм райським куточком. Їм подобається, коли їх хвалять, люблять потішити своє самолюбство.

У цей період народжуються люди під знаком Собаки. Вони дуже чесні та довірливі, сильні та шляхетні, обережні, сміливі, щедрі, практичні, справедливі начальники та вірні друзі. Їм довіряють не лише друзі, а й вороги. Вони не бажають досягти значних висот у кар'єрі, але однаково часто опиняються на самій вершині. Січень (7.12 - 15.01). Цим періодом опікується наймогутніший із богів - Перун. Люди, народжені під його покровительством, дуже сильні та сміливі, не зважають на думку інших про них. Вони люблять увагу, бажають любові, але вони часто самотні через своє ставлення до життя. Якщо в їхнє життя уривається що-небудь приємне, романтичне, докладають будь-яких зусиль, щоб зберегти почуття, не допустити сварок і незлагод. Але коли їхні старання не увінчуються успіхом, зганяють образу на навколишніх, забуваються у випивці.

Тотем цього періоду - Бер, або Ведмідь. Люди цього знака, можливо, трохи неповороткі, але сміливі, спритні, витривалі, мають жвавий розум, але грішать непомірною лінню. Варто відзначити, що люди-Бери ледачі тільки тоді, коли все спокійно, але якщо того потребують обставини, вони діяльні та сміливі. У спілкуванні вони поводяться просто та безтурботно, проявляють поблажливість до більш слабких, висміюючи інших, не бояться посміятися і над собою. Лютень (16.01 - 14.02) перебуває під владою Стрибога - бога вітрів. Люди, народжені під його покровительством , дуже релігійні. Вони мають свою думку щодо того, як зародилося життя у Всесвіті та на Землі, залишаються йому вірні протягом усього життя.

Людям, народженим у період із 16 січня по 14 лютого, варто побоюватися ворожості навколишніх, яка може проявлятися, якщо вони не враховуватимуть, що в усіх є право на власну думку. Вони честолюбні, амбіційні, мріють опинитися на вершині соціальних сходів. Але іноді, одержавши підвищення, наприклад, не знають, як поводитися, що робити - і так майже з усіма їхніми звершеннями. Вони живуть самим процесом досягнення мети, а не результатом.

Цьому періоду відповідає тотем Вовк. Люди, у яких такий покровитель, дуже відважні, справжні воїни. Люблять бути одинаками, але непогано освоюються й у колективі. Дуже болісно ставляться до вторгнень на їхню територію, готові навіть боротися за неї. Вони цілком самокритичні, відсторонені та холодні в спілкуванні, але з близькими людьми вони чесні та вірні. Сухень (15.02 - 16.03). Цей період року перебуває під владою Мокоші. Князь Володимир колись прославляв цю богиню, адже вона захищала дім, а дім - це найголовніше, що є у людини. Щоб люди, народжені під її покровительством, пустили когось у свою душу, необхідно завоювати їхню довіру. Вони емоційні й чутливі, дуже тонко почувають переживання близьких, уміють дружити та пробачати, готові на жертви задля коханої людини. Їм дуже складно зблизитися з кимось, але якщо налагоджується зв'язок, то він залишається назавжди. Майже завжди вони довіряють інтуїції - вона їх не підводить.

Цей період належить Вороні (Круку). Люди, які народилися в цей період, скоріше відчувають життя, ніж розуміють. Вони дуже обережні, скупі на емоції. Також вони дуже проникливі, бачать те, що інші намагаються приховати, - думки, наміри, вчинки. Святки (17.03 - 21.03) період Позачасовості. Люди, народжені в цей час, дуже непередбачені. Вони схожі на красиво загорнений подарунок, оскільки невідомо що всередині, навіть для них самих. Їхні рішення не завжди відповідають загальноприйнятим очікуванням. Вони можуть зненацька завдати удару, але й здатні несподівано допомогти запеклому ворогу. Із ними треба бути особливо обережними.

До списку новин