загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вибір пряжі для в’язання

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

РУКОДІЛЛЯ

Перш ніж приступити до роботи, потрібно відповідально підійти до вибору пряжі для в’язання.

У всі часи перевага віддавалася виробам, виготовленим з натуральних волокон. Вони добре пропускають повітря, дозволяючи тілу «дихати», створюють відчуття прохолоди. Вироби, пов’язані з натуральних ниток, які не витягуються і не деформуються. Найбільш відомі такі натуральні нитки, як льон, бавовна, шерсть, шовк, віскоза. Кожна нитка має своє призначення.

Класифікація ниток за призначенням:

# 9632; швейні (бавовняні, шовкові, синтетичні (з капрону і лавсану);

# 9632; вишивальні (муліне, шовкові);

# 9632; в’язальні (бавовняні (ірис, лілія, сніжинка, швейні № 10), лляні, віскозне, вовняні, змішані, синтетичні (акрил).

 

Бавовняні нитки виробляється шляхом скручування ниток в кілька пасом — сложений. Швейні бавовняні нитки мають номер від 10 до 120 (чим більше номер, тим тонше нитка). Швейні та в’язальні нитки, а також вишивальні нитки муліне за кольором різні, з оздоблення — матові і глянцеві. Слід пам’ятати, що бавовняна пряжа після прання сильно сідає. При роботі погано ковзає по спицях, нееластична.

Лляні нитки виробляється з волокон стебел льону. Набагато жорсткіше і грубіше, ніж бавовняна пряжа.

Віскозні нитки виробляється з натурального рослинної сировини — целюлози. Вона може бути матовою і глянсовою. На вигляд нагадує шовкову пряжу. При роботі ковзає, чіпляється до шорсткості.

Шовкові нитки виробляється з ниток натурального шовку. Шовкові нитки мають номери 75, 65, 33, 18, 13, 7, 3 (чим більше номер, тим тонше нитка). За забарвленням — різні. Моделі з шовкової пряжі — дороге задоволення. Але ця пряжа найкраще підходить для виготовлення вечірніх моделей.

Вовняні нитки виробляється з різних сортів вовни: мериносової, ангорського пуху, пуху оренбурзької кози, мохеру, верблюжої вовни.

Мериносові нитки — Тонка пухнаста шерсть вівці мериноса. Австралійський сорт мериносової вовни — один з кращих сортів.

Ангорская шерсть — Це легкий, м’який пух ангорського кролика. З однієї ангорської вовни зазвичай не в’яжуть, а додають в неї бавовняну або шовкову нитки.

Мохер - шерсть ангорських кіз. Це довга, тонка, міцна, з шовковистим блиском нитка. При в’язанні мохер з’єднують з бавовняної, синтетичної або вовняною ниткою. У нашій країні подібну шерсть отримують з оренбурзьких або провінційних кіз.

Верблюжа шерсть . Її якість залежить від віку верблюда. Вона може бути м’якою або грубої, від світло-коричневого кольору до темно-коричневого.

Синтетичні нитки виробляється з капрону і лавсану. Вона міцна і еластична. Вязальная пряжа (акрил) — пухнаста, м’яка, різного забарвлення. Але вироби, пов’язані з цієї пряжі сильно витягуються і деформуються.

Змішана пряжа виходить шляхом з’єднання двох ниток, різних за своїм складом і якостям.

# 9632; Порада початківцям: не викидайте етикетку з мотка фабричного виробництва до закінчення роботи. Якщо вам не вистачить пряжі, легше купити новий моток, орієнтуючись на етикетку старого.

Вибір пряжі для в’язання вимагає ретельного підходу, якщо ви починаюча в’язальниця, то найбільш підходяща пряжа — вовняна. Робота з бавовняної, а в особливості шовкової і вискозной, пряжею вимагає певного досвіду. Існує великий вибір фасонної пряжі: мікрофібра, різні букле, пряжа типу «махрова», «травка», «шнурок», стрічкоподібна. Найчастіше таку пряжу використовують для обробки.

Від товщини і якості обраної пряжі в чому залежать вид і модель готового виробу. Безрукавки і жилети для малюка слід в’язати з м’якої вовняної пряжі, по можливості комбінованої з синтетичним волокном, щоб при пранні виріб не сіло. З м’якої пряжі в’яжуться всі речі, які надягають прямо на білизну. З більш жорсткої — шкарпетки, гольфи, жакети, спідниці та інші предмети одягу, під якими носять блузки, сукні, панчохи та ін. Трикотажні частини спортивного одягу в’яжуться з товстої пряжі.

# 9632; Порада початківцям: купуючи пряжу, візьміть на 50-100 г більше, так як при пранні пряжа втрачає 5-10% своєї маси.

Вибираючи пряжу, не можна забувати про колір. Особливо популярна пряжа меланжевого кольору (суміш різних за кольором ниток). При вмілому використанні фарб в одязі можна зробити так, що деякі колірні недоліки зовнішності обернуться достоїнствами. Перш за все, потрібно визначити, що вигідніше підкреслити у вашій особі: колір очей, волосся або, може бути, колір шкіри.

# 9632; Якщо очі карі або чорні, а волосся темне, то можна використовувати зелений, коричневий, бежевий, фіолетовий, темно-сірий і чорний кольори.

# 9632; Якщо очі сірі, а волосся сиве, можна рекомендувати різні відтінки синього, сірого, блакитного кольорів. Ті ж кольору підійдуть блондинам і світлим шатен з блакитними і сірими очима.

# 9632; Якщо у вас яскравий колір обличчя, краще всього використовувати холодні (синій, темно-зелений, фіолетовий) кольори. Пам’ятайте: теплі насичені (червоний, оранжевий, рожевий) тони підкреслять ваш дефект.

# 9632; Якщо шкіра обличчя має дефекти, не слід використовувати яскраві, теплі і пастельні тони. Краще віддати перевагу холодним квітам.

# 9632; Якщо фігура повна, то можна рекомендувати в першу чергу меланжеві і темні тони, зі світлих тонів — бежевий і бузковий кольору, а в якості обробки білі, червоні, рожеві, блакитні кольори. Не варто також носити речі, виконані з товстої пряжі.

До списку новин