загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Бамбукові шпалери в інтер’єрі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

ДІМ, САД, ГОРОД

Напружений день на роботі, потім тиснява в міському транспорті або нескінченна пробка дорогою додому, незатишний під’їзд, ліфт не працює. Заходимо в квартиру і потрапляємо убамбуковий гай. Ну що може бути краще після важкого дня? Все частіше, роблячи ремонт, люди звертають увагу на матеріали природного походження. І це чудово. Оригінальніший вид еко-шпалер – бамбукові шпалери в інтер’єрі квартири. Такий вид шпалер гармонійно впишеться у будь-яке приміщення, як міської квартири, так і заміського будинку, і навіть кухні.

Як виготовляються шпалери з бамбука

Бамбукові шпалери виготовляються із спеціально підібраних сортів цієї рослини, щоб стебла залишити незабарвленими. Такі шпалери навіть не покривають лаком, так що, наклеївши їх у будь-якій з кімнат, можна бути абсолютно спокійними за їх екологічність і безпеку. Хтось говорить, що бамбукові шпалери взагалі не вицвітають. Інші стверджують, що як і всі натуральні матеріали, бамбук схильний до вицвітання. У будь-якому випадку краще не використати бамбукові шпалери в інтер’єрі дуже сонячної кімнати — все ж є шанс, що вони вигорять. Проте колір можна буде освіжити морилкою, наприклад. Крім того, бамбукові шпалери мають здатність відштовхувати пил, оскільки обробляються спеціальним антистатиком. А боротьба з пилом у будинку, як відомо, не припиняється. Наклеївши такі шпалери, “боротися” стане простіше. Сам по собі бамбук зовні дуже красивий, тому не вимагає додаткового декорування, фарбування т.п. Проте це не означає, що всі еко-інтер’єри, в яких присутні шпалери з бамбука, виглядають одноманітно. Існує немало природних відтінків бамбука залежно від сорту рослини :

·         білий;

·         відтінки жовтого (від кремового до персикового);

·         відтінки зеленого (від світлого до зелено-коричневого);

·         відтінки коричневого (бордовий, мідний, золотисто-коричневий).

Як бачите, вибрати є з чого. Чи хочете ви красиво оформити стіну в спальні – білі і кремові кольори до ваших послуг. Бамбукові шпалери в інтер’єрі вітальніможна підібрати в темніших, класичних відтінках.

Бамбукові шпалери в інтер’єрі: наклеювання і догляд

Наклеювання таких шпалер тільки на перший погляд здається складним завданням. Просто ми звикли до звичайних паперових або флизелінових шпалер. Насправді робота з ними не вимагає якихось супер-професійних навичок та знань. Проте все ж постаратися треба буде. Проблеми найчастіше виникають при обклеюванні кутів. Це не папір, який можна просто зігнути, як треба. Проте якщо дуже хочеться бачити у своєму інтер’єрі бамбукові шпалери — можна поспілкуватися з людьми що знають або ж найняти цих самих людей для наклеювання бамбукових шпалер. Істотним плюсом натуральних шпалер з бамбука є те, що поверхню під них не треба готувати настільки ретельно, як під паперові – шар бамбука приховає під собою нерівності і шорсткості стіни. Бамбукові шпалери можна клеїти прямо на цеглу або бетон. Головна умова – відсутність крейди і фарби, що відшаровується. Клеяться такі шпалери не на звичайний клей, а на т.з. рідкі цвяхи. Причому, після нанесення цих самих “цвяхів” на стіну, необхідно їм дати трохи підсохнути і тільки після цього наклеювати шпалери, спершу злегка притиснувши. А вже після 5-10 хвилин, коли клей частково підсохне, притиснути шпалери можна сильніше. Якщо ж ви займаєтесь нанесенням бамбукових шпалер на ДСП, ДВП або гіпсокартон, застосовуйте декоративні цвяшки для шпалер.

 

Доглядати за натуральними шпалерами з бамбука нескладно: періодично пилососити і у разі забруднення протирати вологою тканиною з невеликою кількістю слабкого миючого засобу. Звичайно, ціна на бамбукові шпалери не є низькою. Але буває так приємно після міської метушні опинитися в спокійному бамбуковому гаю.

До списку новин