загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Дослідження показало, що Ісус Христос виглядав не так, як ми собі уявляємо

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Дослідження показало, що Ісус Христос виглядав не так, як ми собі уявляємо

Річард Нів, пенсіонер з Університету Манчестера, використовував інструменти судово-медичної експертизи, щоб показати, як насправді виглядав Ісус. Для роботи він використовував черепи семітських чоловіків, які жили за часів Христа.

На більшості зображень Ісус Христос виглядає, як світлошкірий чоловік з довгим, світлими або каштановим волоссям. Але вчений Річард Нів, анатомічний художник, спробував знайти докази того, що європоцентристський опис в корені невірний.

Нів з командою використовували семітські черепи, здобуті ізраїльськими археологами. Команда використовувала рентгенівські зрізи черепа і задіяла комп'ютерну програму, використовувану при проведенні судово-медичної експертизи, щоб прозмістити м'язи і шкіру на череп.

Після проведення аналізу черепів вчені з'ясували можливу форму голови Ісуса і його лицьових м'язів, але вони не могли точно визначити колір його шкіри і волосся. Щоб заповнити ці прогалини, Нів використовував ключі з Нового Завіту. І там він знайшов дані про те, що коли Іуда Іскаріот зрадив Ісуса, він вказав на нього, коли він стояв серед римських солдатів. Без прямого опису стає ясно, що Ісус виглядав як більшість інших семітських чоловіків того часу.

Нів з'ясував, що Христос, швидше за все, був трохи вище за півтора метри, мав бороду і коротке чорне волосся у вигляді вузьких локонів. Колір шкіри був темним і засмаглим, як у його сучасників.

У той час як реконструкція Річарда Ніва дає більш точне уявлення про зовнішність Ісуса Христа, ми ніколи точно не дізнаємося, яким він був. Немає жодних малюнків від людей, які його бачили, немає письмових свідчень з детальним описом його зовнішності. Тим більше, що знаходяться люди, які запевняють, що цієї особистості ніколи не існувало на світі.

До списку новин