загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Нині відзначають Міжнародний День проліска

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Нині відзначають Міжнародний День проліска

У кожній країні цю квітку називають по-іншому. Англійці іменують її сніжної краплею або сніжної сережкою, чехи – сніжинкою, німці – сніговим дзвіночком, а ми називаємо проліском. news.vash.ua

Чимало країн світу 19-го квітня святкують Міжнародний День проліска. Історія цього свята зародилася на Туманному Альбіоні, де його заснували 29 років тому. Залежно від клімату, проліски зацвітають у світі в період із січня по квітень. В Англії пуп'янки цих квітів відкриваються саме зараз, у середині квітня й весни. Тому й свято приурочили до цієї погожої, теплої пори.

 

У Великобританії проліски дуже популярні й тому ставляться до них дуже дбайливо. Існує легенда, що таке відношення до цих квітів пов'язане із стародавнім англійським повір'ям, яке стверджує, що підсніжники, що ростуть навколо домівки, захищають її мешканців від злих духів. Та передусім проліски – це квіти, що символізують прихід весни, адже саме вони першими виринають з-під снігу після зимових морозів, даруючи сподівання та віру на позитивні зміни. Словом, пролісок в Англії – те ж саме, що й тюльпан у Нідерландах.

 

Зараз проліски можна побачити на чималій території Земної кулі, однак зривати їх – зась. Адже, як відомо, практично всі види цих квітів занесені до Червоної книги.

 

За старовинною легендою, коли Адама і Єву було вигнано з раю, падав сніг. По обличчю першої жінки текли сльози, оскільки їй було дуже холодно й мимоволі пригадувалось райське тепло. Аби її утішити, Бог обернув декілька сніжинок на проліски. Узрівши квіти, Єва зраділа і відчула, як у ній прокинулась надія. Саме так виникла думка вважати пролісок символом надії.

 

До списку новин