загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

14-річний львівський композитор написав понад 30 творів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
14-річний львівський композитор написав понад 30 творів

Львів'янин Ярослав Молочник почав писати музику у шість років. Як піаніст-віртуоз та композитор свої тріумфальні виступи в Бельгії, Італії, Польщі виставляє на YouTube ― так убезпечує собі ще й авторське право на свої ж твори. Адже у 14 років створив їх понад три десятки. Серед них – і твір «Пам’яті Небесної Сотні», який хлопець написав його в передчутті трагедії.

zaxid.net

«Мелодію я написав за декілька місяців до тих подій трагічних на Майдані. А після того поклав музику на оркестр», ― згадує він.

А коли відео з камерним оркестром нашої філармонії виклав на файлообмінник, система навіть збилась з пантелику: визначила Ярослава як соліста Берлінської філармонії.

Віртуозність малого розгледіли ще глибокому дитинстві: як кажуть вчителі, такі таланти народжуються раз на сто років. Адже у чотири підбирав на фортепіано мелодії колядок, у першому класі музичної школи з легкістю грав твори за третій.

«Я вважаю, що мені всі твори приходять від Бога», ― розповів юний піаніст та композитор Ярослав Молочник.

«Душу музиканта можна побачити через звук: людина може себе виявляти як завгодно, але коли вона сідає грати, тоді вона правдива. Тож Ярослав винятковий», ― зазначила професор музичної академії ім. Лисенка Оксана Рапіта.

ВІДЕО, ЩОБ ПЕРЕГЛЯНУТИ КЛІКНІТЬ КУРСОРОМ ПО КАРТИНЦІ:

 

Його талант не від батьків: мама в Ярослава ― лікар, батько ― інженер. Їм теж син присвячує твори: до прикладу, «Заметіль» написав для рідної, коли та сильно захворіла, і вона одужала.

«Як на мене, то в Ярослава відношення до мелодії, до музики, як в Івасюка», ― поділилася своїми спостереженнями Оксана Рапіта.

За плечима підлітка ― перші премії конкурсів «Золота Троянда»,»Юні таланти Львова», обласного змагу юних композиторів, другі премії міжнародних конкурсів (Valsesia Musica Juniores Premio Monterosa Kawai, в Італії; конкурс імені Мауріція Мошковського, в Польщі та конкурсу піаністів «Merci, Maestro!» в Бельгії), а також стипендія від польського фестивалю імені Теодора Лешетицького.

Попереду в Ярослава концерти в Литві та Брюсселі. А образне чуття музики дозволить йому ще й писати твори до кінофільмів, в чому він вже помаленьку себе й пробує.

«Саме такі діти ― є нашим майбутнім, це лице України в майбутньому і вони понесуть Україну в Європу», ― наголосила Оксана Рапіта.

Оксана Сенишин, 

До списку новин