загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Рівненський знахар: "До мене зазвичай їдуть ті, кого вже відправили помирати"

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Династія цілителів із села Підзамче Рівненської області налічує багато поколінь народних лікарів. Без гучної реклами до сім'ї Валецких їдуть стражденні з усієї України - за сотні і тисячі кілометрів. Через кілька років повертаються, щоб просто сказати "спасибі". svitovi-visti.blogspot.com

На рахунку нинішнього продовжувача династії знахарів 51-річного Ігоря Валецкого - десятки врятованих життів тих пацієнтів, від яких відмовилися лікарі. Серед них - неходячі хворі, що пролежали паралізованими по 20-30 років після інсультів, онкохворі, яких не змогла поставити на ноги офіційна медицина, що страждають епілепсією та іншими тяжкими захворюваннями.

До речі, цілителем Ігор Валевський себе не вважає і не визнає у себе якогось особливого природного дару. Каже, що вся справа - в знанні трав, умінні їх заготівлі, поєднанні і приготуванні настоїв, а також в допитливості, яка грає не останню роль.

- Секрет простий - цілителем, як ви кажете, дійсно може стати кожен, - посміхається Ігор Валевський. - Звичайно, цьому передує багаторічний досвід, роки накопичення знань. Але чи багато сьогодні цікавляться цим?

Дійсно, незважаючи на те, що майже кожна "зайва" травинка у дворі, бур'ян може стати панацеєю від біди, більшість воліє залишати сотні і тисячі гривень в аптеках. А досконально це ремесло вивчає і згодом стає народним лікарем навіть не кожен тисячний. Саме тому в Підзамче до будинку вчителя (Ігор Валевський викладає у сільській школі біологію) прагнуть багато.

Батько Ігоря, Євген, за життя був відомим знахарем. Починав шлях до народного визнання з себе - травами вилікував гепатит. Покладатися було не на кого - до безрукому інваліду лікарі ставилися байдуже. Євген Валецкий ще в дитинстві втратив обидві руки, розбираючи з хлопцями знайдений на вулиці снаряд - йшли роки війни. Збирати, сушити і виготовляти цілющі настої з трав його навчила бабуся. Він передав свій досвід синові - Ігор в прямому сенсі став його правою і лівою рукою, збирав трави і готував настої.

Стати цілителем змусили пацієнти

Після смерті батька продовжив його ремесло. Зробити це його змусили самі клієнти.

- На ранок після смерті батька приїхав чоловік з 4-ю стадією раку шлунка, - згадує свого першого пацієнта Ігор Валецкий. - Поставив питання руба - лікуй, дарма, чи що, я стільки кілометрів проїхав. У нього вже пішли метастази, важив від сили 40 кілограмів. Діватися було нікуди - підібрав комплекс трав приготував і віддав настоянку. Через три роки він повернувся подякувати - здоровий, раздобревший, важив вже близько 100 кг - поправився більше ніж у два рази! Розповів, що через рік після візиту до мене виявився у лікарів з іншою проблемою - апендицитом. Тоді ж медики вирішили перевірити інші органи. Від онкології і сліду не залишилося.

Рівненський знахар також пригадує ще одну онкобольную, яку додому, в Україну виписали вмирати італійські лікарі. Там вона пройшла курс хіміотерапії, із-за чого додалася ще й серйозна проблема з печінкою. У цьому випадку трави також допомогли - жінка телефонувала своєму рятівникові вже з Нью-Йорка, куди поїхала працювати.

А ще знахар згадує паралізовану пацієнтку, яка майже 30 років пролежала без руху після інсульту. Її поставили на ноги ще настоянки батька.

- До мене зазвичай їдуть ті, кого вже відправили помирати, - зазначає Ігор Валецкий. - Буду відвертим - не все можна вилікувати травами просто через брак часу. Деколи з пізніми стадіями онкології людина згорає вже через місяць-два, а на лікування потрібно хоча б півроку. Та я і сам в екстрених випадках йду в аптеку. Якщо потрібно зняти серцевий напад, усунути розлад шлунка - аптечні ліки впораються швидше. Травами краще лікувати хронічні, запущені випадки. Деякі рослини я також беру в аптеках - у нас вони або не ростуть взагалі, чи потрібно їхати їх збирати за 500 км. Наприклад, материнка - в області я наберу трав, яких вистачить лише на два місяці. А треба на цілий рік.

Ліки з бур'янів

Легше всього, за словами Ігоря Валецкого, лікувати грибкові або шкірні захворювання. Їх "вб'є" настоянка всього з чотирьох трав. Найскладніше - онкологічні. Для їх лікування знахар розробляє цілий комплекс з 47 трав. Без знань дії кожної рослини не обійтися - потрібно знати, які один одного посилять, а які, навпаки, зведуть нанівець властивості іншого. Секрети настоянок народний лікар відкриває неохоче, але своїм пацієнтам може написати і інструкції по виготовленню - нужденним не шкода. Кожна настоянка виготовляється в залежності від діагнозу і стану організму, індивідуальності здоров'я кожного. Універсального ліки немає.

- Одному може нашкодити те, що допоможе іншого, - зазначає Ігор Валецкий. - Цінна кожна рослина, навіть бур'ян - пирій, кульбаба. Є тільки три абсолютно непотрібних в народній медицині, серед них - псевдо-ромашка. Ще два я вже і призабув... багато років відрізняю рослини на вигляд, назви стираються в пам'яті. До речі, інший вид ромашки - сама корисна рослина з лікувальним дією. Взагалі-то не я лікую людей і навіть не мої трави - а їх же імунна система. Ось що таке онкологія - це збій імунної системи, є клітина, яка повинна була загинути. Треба привести організм в порядок, усунути цей збій, і він сам себе очистить.

До речі, ліки Ігоря Валецкого і його батька запозичив відомий лікар, голова однієї з московських клінік. Спочатку запропонував у листі випробувати його зілля на пацієнтів в своїй лікарні. Ефект був вражаючий. А потім ці ліки з'явилися у продажу в Ізраїлі, куди той виїхав. Але волинський цілитель не ображається.

ОФІЦІЙНО

"Зцілитися від онкозахворювань - це фантастика"

Медики скептично ставляться до випадків чудесного зцілення за допомогою трав. Не заперечують, що і сьогодні використовуються рослинні лікарські комплекси, але все це повинно бути сертифіковане і затверджено Міністерством охорони здоров'я.

- Трави дійсно допомагають при деяких хворобах, цьому є тисячолітні підтвердження в історії, - зазначив заступник головного лікаря Львівської міської дитячої клінічної лікарні Роман Герега. - Краплі, витяжки, сиропи на травах - все це використовується в медицині, але тільки перевірений аптечний продукт, а не зілля знахаря-самоучки з початковою медичною освітою. Але вилікувати онкологію травами - це на грані фантастики і шарлатанства. Інститути і клініки всього світу працюють над лікуванням раку, і досі в неоперабельних випадках його не можна ліквідувати. Звичайно, такі пацієнти хапаються за будь-який шанс - звертаються до цілителів і знахарів, і їх не можна в цьому звинувачувати або заборонити, це їх право.

 

До списку новин