загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Зефір у шоколаді

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Приготувати повітряний десерт із абсолютно звичайних продуктів дуже просто. Для цього треба мати час, терпіння, бажання і в підсумку ви отримаєте чудовий, домашній, ніжний, повітряний зефір в шоколаді, який, безсумнівно, смакуватиме всій вашій родині!

Цей чудовий десерт приїхав до нас із Америки і осів у серцях всіх ласунів світу.

Інгредієнти для приготування зефіру в шоколаді:

Вода – 2 склянки (об’єм  склянки 250 мл, 1 склянку для сиропу, 1 склянку для желатину)

Желатин – 5 столових ложок

Цукор – 3 склянки

Сироп кукурудзяний із ароматом ванілі – 2 склянки

Сіль – пів чайної ложки

Екстракт ванілі – 4 столові ложки

Цукрова пудра - 380 грам (1 пакет)

Шоколад чорний молочний – 2 плитки (по 250 грам кожна)

Інвентар:

Глибока миска

Столова ложка

Чайна ложка

Кухарський пензлик 

Міксер

Скляна форма 30 на 20 сантиметрів

Сито з дрібною сіткою

Глибока каструля на 5 літрів

Склянка

Вінчик

Піала

Кондитерський термометр

Кухонна лопатка

Поліетиленова плівка

Холодильник

Маленький тонкий ніж

Великий тонкий ніж

Обробна дошка

Алюмінієве деко

Сотейник

Велике блюдо

Приготування зефіру в шоколаді.

Крок 1: готуємо желатин

У глибоку миску налийте необхідну кількість води кімнатної температури. Додайте у воду потрібну кількість желатину з допомогою столової ложки. Він відразу ж вбере воду і буде схожий на піщаний масив. Потім за допомогою кухонної лопатки перемішайте желатин з водою до однорідності. Маса повинна мати вологу консистенцію і бути схожа на мокрий пісок. Залиште желатин лежати в мисці 25 – 30 хвилин, для того, щоб він схопився і став більш щільним. Миску кришкою не накривайте! Встановіть над мискою міксер для того, щоб в той час, як ви вливатимете сироп, апарат був готовий для роботи. Адже на даному етапі головне – правильний і своєчасний заміс зефіру!

Крок 2: готуємо форму для зефіру

Тепер ви повинні вибрати форму для зефіру. Вона може бути скляна, розміром приблизно 30 на 20 сантиметрів, як зазначено в даному рецепті, алюмінієва, силіконова у вигляді сердечок або будь-яких інших фігурок, в залежності від того, для якого свята ви готуєте цей десерт. Прямокутну скляну форму застеліть пергаментним папером. Потім візьміть сито з дрібною сіткою і висипте в нього необхідну кількість цукрової пудри. Присипте дно форми товстим шаром цукрової пудри, цей процес дозволить вберегти ваш зефір від прилипання до основи форми.

Крок 3: з'єднуємо інгредієнти для цукрового сиропу

Для приготування сиропу візьміть глибоку каструлю на 5 літрів, в ній буде достатньо місця для того, щоб цукор кипів, і бризки гарячого сиропу не потрапляли на вас. Влийте  необхідну кількість води і поставте на плиту. Доведіть воду до кипіння і додайте потрібну кількість цукру. Всипте сіль. Додайте в загальну масу необхідну кількість кукурудзяного сиропу з ароматом ванілі.

Збивайте суміш вінчиком до повного розчинення цукру. Цей процес займе 2 – 3 хвилини, адже кукурудзяний сироп за консистенцією дуже щільний.

Крок 4: варимо цукровий сироп

Під час приготування зефіру дуже важливо, щоб всі цукрові крупинки були розчинені, бо згодом під час приготування зефіру цукор буде кристалізуватися, і цукерки можуть вийти з неприємними твердими крупинками.

Тому змочіть кухарський пензлик в невеликій кількості води. І акуратно очистіть внутрішню сторону каструлі від крупинок цукру. Опустіть в каструлю кондитерський термометр і доведіть сироп до кипіння. Коли рівень термометра дійде до 244 градусів за Фаренгейтом, зніміть каструлю з плити, допомагаючи собі кухонним рушником.

Крок 5: змішуємо цукровий сироп з желатиновою масою і збиваємо зефір

Увімкніть міксер на низьку швидкість і подрібніть на крихту майже застиглий желатин.

Потім додайте в миску з желатином гарячий цукровий сироп, при цьому не припиняйте  збивати загальну масу міксером  на маленькій швидкості. На даному етапі суміш в мисці буде мати не дуже приємний аромат і вигляд, але не лякайтеся, ви все робите правильно. Для запаху ваших цукерок ви додасте екстрактом ванілі трохи пізніше. Після того, як сироп і желатин змішаються до однорідної консистенції,  увімкніть міксер на середню швидкість і збивайте масу протягом 20 хвилин. Поступово суміш в мисці буде збільшуватися в об'ємі, стане більш густою і менш прозорою.

Приблизно через 15 хвилин маса стане майже білою. Після 20 хвилин збивання додайте в пишну білу масу потрібну кількість ванільного екстракту. Збивайте зефір ще 5 – 7 хвилин так, щоб ванільний екстракт змішався з білою масою до однорідної консистенції. Через 5 хвилин вимкніть міксер. На даному етапі консистенція зефіру повинна бути густою, білосніжною схожою на збиті з цукром вершки.

Крок 6: формуємо зефір

Рідку зефірну масу вилийте в підготовлену скляну форму. Присипте цукровою пудрою, використовуючи сито з дрібною сіткою. Накрийте форму поліетиленовою плівкою і поставте її в холодильник на 12 годин або на ніч.

Крок 7: нарізаємо зефір

На наступний день дістаньте форму з зефіром з холодильника, змочіть тонкий гострий ніж у невеликій кількості холодної води і проведіть ножем по внутрішній стороні скляної форми, таким чином обрізають краї зефіру які пристали під час застигання. Якщо ніж почне приставати, просто опустіть його знову у воду і повторіть процес. Посипте обробну дошку невеликою кількістю цукрової пудри. Чистими руками витягніть з форми зефір і вкладіть пласт на обробну дошку. Великим гострим ножем наріжте зефір кубиками будь-якого розміру. Обкачайте шматочки в цукровій пудрі і покладіть на алюмінієве деко, застелений поліетиленовою плівкою.

Зефір готовий, тепер залишилася розтопити шоколад!

Крок 8: доводимо десерт до повної готовності

Тепер головне - стриматися і не з'їсти ці ласі білосніжні шматочки. Розтопіть потрібну кількість шоколаду, це можна робити різними способами, використовуючи пароварку, розтопити шоколад на водяній бані або більш легким способом  - подрібнити шоколад на шматочки, укласти їх в сотейник і розтопити на плиті, увімкненій на найменшу температуру. Тепер все залежить від вашого бажання. Якщо ви хочете, щоб шматочки зефіру були покриті шоколадом повністю, візьміть столову ложку, покладіть на неї шматок зефіру і опустіть в шоколад. Або можете вибрати більш зручний варіант, просто вмочивши одну із сторін зефіру в шоколад, і покладіть цукерки назад на деко. Поставте деко в холодильник і дайте шоколаду застигнути, на цей процес піде трохи часу, 15 – 20 хвилин. Безпосередньо перед подачею викладіть зефір в шоколаді на велике блюдо. 

Зефір в шоколаді подається на великому блюді. До цього виду десерту ідеально підійдуть такі напої, як гарячий, щойно заварений чай будь-якого виду, кава, солодка вода або сік. Ніжний та ароматний зефір може радувати вас своїм чудовим солодким смаком кожен день! Насолоджуйтесь!

Смачного!

Джерело:
До списку новин