загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Полтаві жінка колекціонує "лікувальні" сорочки

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Полтавська майстриня колекціонує старовинні вишиванки, які, на її думку, мають особливу енергетику та лікувальні властивості.

Полтавська майстриня Тетяна Черненко вже десять років колекціонує старовинні вишивані сорочки, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Лтава.

У архіві жінки – близько 40 робіт. За словами колекціонери, деякі з них мають лікувальні властивості та особливу енергетику.

"В мене є одна сорочка з Опішні, яка дає можливість народити Боже дитя. Молода пара, яка повірила мені в 2010 році , не мала дітей чотири роки. Вишивати почали разом, він – праву частину сорочки, вона – ліву. А коли приїхали зшивати, дівчина вже була вагітна. Сорочки є різні: лікувальні , які працюють з нашим ДНК", - говорить майстриня.

Нині Тетяна Черненко мріє відкрити музей, де будуть представлені всі її експонати, а поки що проводить раз на три роки виставки та майстер-класи в обласному центрі.

Про полтавські вишиванки дослідниця знає все: "Для полтавської вишивки характерна вишивка білим по білому, пастельні тони різних відтінків бежеватих. Колись використовували більше 150 барвників. Це і дубова кора, і конопляне бадилля , вільха, бузина. На самій Полтавщині кольорові малюнки були на дівочих сорочках. Чим старша була жінка, тим менше було вишивки і кольори були темні".

Машинну вишивку Тетяна Черненко вважає "мертвою", оскільки вона не має енергетики. Колекціонерка подорожує містами, ділиться досвідом з іншими майстринями,а вишиванки вважає своєрідним літописом.

Джерело:
До списку новин