загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Торт "Снікерс" з темним пивом

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Дуже смачний, цікавий і трішки загадковий торт! Ароматне темне пиво, карамельний присмак якого так чудово поєднується із загальним карамельно-арахісовим смаком торта, надає йому приємний хмільний аромат. Підкреслює оксамитовість смаку солона карамель, а також розсипчасте пісочне тісто шортбред зі шматочками мигдалевого праліне. І буде солодко-солодко від медової нуги!

Масляний пісочний корж шортбред з мигдальним праліне

100 г м'якого вершкового масла

20 г цукрової пудри

145 г борошна

30 г мигдального праліне

Масло збити з цукровою пудрою до пишності, потім вмішати борошно і додати праліне. Викласти на лист пергаменту і сформувати корж діаметром 20 см. Випікати при температурі 180 град. до тих пір, поки краї не почнуть злегка рум'янитися. Дати охолонути. При необхідності акуратно підрізати.

Медова нуга

65 г меду

200 г цукру

25 г води

30 г білка

З меду, цукру і води зварити сироп (варити до 140 град.). Заварити сиропом збитий в міцну піну білок. Продовжувати збивати нугу на високій швидкості до кімнатної температури. Нуга стане дуже вязькою.

Щедро посипати сумішшю крохмалю і цукрової пудри плівку, уклавши її в глибоку тарілку діаметром 20 см. Розподілити нугу, присипати сумішшю крохмалю і пудри зверху і залишити при кімнатній температурі на ніч.

Шифоновий бісквіт на темному пиві з какао

23 г борошна

10 г какао-порошку

0,5 ч. л. розпушувача

21 + 7 г цукрової пудри

щіпка солі

1 яйце (розділити білок і жовток)

26 гр темного пива кімнатної температури

14 г олії

Борошно змішати з какао, розпушувачем, сіллю і 21 гр цукрової пудри. Жовток збити разом з пивом і маслом в пишну піну. Білок збити в міцну піну і додати з 7 гр цукрової пудри, і трохи збити ще.

Акуратно змішати збитий білок і жовткова-олійно-пивну масу. Потім додати просіяні сухі інгредієнти, делікатно і швидко вмішати, щоб не було грудочок, і випікати в кільці діаметром 20 см при 175 градусах (у мене режим конвекції) 10-12 хвилин до готовності. Корж вийде близько 1 см заввишки. Дати охолонути.

М'яка солона карамель з обсмаженою арахісом

2 жмені заздалегідь обсмаженого і очищеного арахісу

50 г цукру

40 г інвертного сиропу

70 г жирних вершків (33%, у мене домашні)

30 г згущеного молока

80 г вершкового масла

1,5 г солі

Цукор з інвертним сиропом довести на маленькому вогні до карамельного кольору, а потім акуратно ввести підігріті зі згущеним молоком вершки і варити сироп до 110 град.

Зняти карамель з вогню, додати сіль і вершкове масло. Накрити харчовою плівкою, щоб та торкалась карамелі, і прибрати в холодильник на ніч.

Мус з молочного шоколаду з темним пивом

12 г желатину + 35 г води

4 жовтки

30 г цукру

250 г темного пива

180 г молочного шоколаду

 

215 г густих домашніх вершків + 30 г молока ( або 245 г вершків для збивання 33%)

1 білок

70 г цукру (меренга)

25 г води (меренга)

щіпка лимонної кислоти

Желатин замочити у воді і дати набрякнути. Жовтки змішати з цукром, перемішати до однорідності. Додати пиво, поставити на маленький вогонь і, помішуючи, довести до 82 град. Зняти з вогню, додати молочний шоколад, перемішати до розчинення. Потім додати желатин, перемішати і пробити блендером. Остудити масу до кімнатної температури.

Приготувати меренгу: зварити сироп з цукру, води і лимонної кислоти до 120 град. Збити білок в міцну піну і заварити його гарячим цукровим сиропом, вливаючи його тоненькою цівкою і одночасно продовжуючи збивання білка. Збивати на високій швидкості до тих пір, поки меренга не охолоне до кімнатної температури.

Окремо збити охолоджені вершки до пишності.

У шоколадно-пивну масу в 2-3 прийоми по черзі ввести збиті вершки і меренгу, ретельно, але дуже акуратно перемішуючи до однорідності.

Збірка

На пісочний корж шортбред укласти нугу. Змастити нугу тонким шаром арахісового масла і накрити шифоновим бісквітом. Бісквіт злегка просочити темним пивом. Поверх бісквіту розподілити карамель і посипати її арахісом, злегка вдавлюючи його. Заморозити цей "внутрішній торт" в морозилці.

Дно і боки кільця діаметром 23 см простелити щільною плівкою. На дно відправити приблизно половину шоколадного мусу і розподілити. Шар мусу повинен бути близько 1,5 см.  Відправити хвилин на 15 в морозильник.

Укласти на підмерзлий мус внутрішній торт догори дном (пісочним коржем), а порожні боки заповнити шоколадним мусом. Відправити торт в морозильник на 8 годин після чого покрити дзеркальної глазур'ю, прикрасити і перемістити в холодильник на 12 годин для повільного розморожування.

Дзеркальна глазур

150 г цукру

150 грам глюкозного / або інвертного / сиропу

75 грам води

12 грам желатину

100 грам згущеного молока

150 грам білого шоколаду

Барвники

Залити невеликою кількістю води желатин, щоб він набряк. Змішати цукор, сироп і воду в сотейнику і довести масу до кипіння, помішуючи.

Шоколад поламати і з'єднати зі згущеним молоком. Залити шоколад зі згущеним молоком гарячим сиропом і перемішати все до об'єднання. Ввести желатин, і ретельно пробити глазур блендером так, щоб не напускати всередину бульбашок.

Пофарбувати глазур (частину або повністю) і покрити нею торт (робоча температура 31-32 град.).

 

Джерело:
До списку новин