загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Верховна Рада спробує “відмінити” пенсійну реформу: правила призначення пенсії хочуть змінити

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ухвалення законопроекту дозволить пенсіонерам отримувати вдвічі вищі пенсії.

У Верховній Раді розглянуть законопроект, в разі ухвалення якого українці зможуть виходити на пенсію за “старими” правилами, які діяли до пенсійної реформи. Тобто, для розрахунку розміру пенсії будуть використовувати будь-які 60 місяців стажу людини до 2000 року.

Відповідний проєкт закону під номером 0972 розглянуть на засіданні Верховної Ради у середу, 20 травня.

У першій редакції в документі також говорилося, що жінки у віці від 55 років, яких звільнили і які мають хоча б 30 років стажу, можуть достроково вийти на пенсію, але розмір виплати за кожний місяць, якого бракує до повного пенсійного віку, зменшать на 0,5%. Такі правила діяли до 1 січня 2015-го. У такому вигляді документ підтримали нардепи ще в 2014-му, але тоді на той момент президент Петро Порошенко повернув документ до Ради без свого підпису.

Читайте такожРада остаточно відхилила закон про пенсійний вік для жінок

У новій редакції, яку готували вже “Слуги народу”, норму про достроковий вихід на пенсію виключили, при цьому всім українцям дозволили при розрахунку пенсії використовувати “старі правила”. Така норма, згідно з документом, повинна діяти до 1 січня 2022 року.

Що це може дати?

Припустимо, двом українцям з однаковим стажем та заробітком протягом усього періоду їх трудової діяльності призначили пенсію за “старими” і “новими” правилами.

За “старими” правилами для обчислення пенсії українець використав свій заробіток за 5 років (60 місяців) роботи підряд до 1 липня 2000 року, який, припустимо, в п’ять разів перевищував середній заробіток в Україні (коефіцієнт заробітку 5 × 60 = 300), а також обов’язково подав дані за весь заробіток після 2000 року, припустимо, 180 місяців роботи із середньою зарплатою. Загальна сума коефіцієнтів заробітків за 20 років (240 місяців) складе число 480 (300 + 180 = 480). Відповідно середній коефіцієнт заробітку для обчислення пенсії складе цифру 2 (480/240 = 2).

За “новими правилами” можна було використовувати дані за весь свій заробіток за 15 років (180 місяців) роботи після 1 липня 2000 року, який дорівнює середньому заробітку в Україні. Відповідно середній коефіцієнт заробітку для обчислення пенсії другої особи складе цифру 1. Тобто у другому випадку розмір пенсії буде в два рази меншим.

Нагадаємо, що в Україні, згідно з постановою Кабміну, була проіндексована пенсія, в результаті якої вже з 1 травня мінімальна виплата для пенсіонерів зросте до 2100 гривень.

Також відомо, зараз Кабмін розробляє механізм впровадження обов’язкової страхової пенсійної системи, яка працюватиме разом із діючою солідарною. В результаті українці зможуть отримувати дві пенсії.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин