загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

"Поставив диван, зробив піч, і пішло": під Вінницею пенсіонер зняв відео про народні ремесла і став популярним

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Віктор Рудий вже зареєструвався у кількох соцмережах, а планує охопити всі.

У Вінницькій області пенсіонер знімає ролики про місцевий музей та викладає їх у соціальних мережах. Вирішив податися у блогери, щоб популяризувати народні ремесла. 

Про феномен Віктора Рудого та чи вдалося йому зацікавити молодь народними традиціями.

Пенсіонер Віктор Рудий із села Високе записує відео і  запрошує усіх до свого музею народних ремесл. Зібрав у ньому понад пів тисячі експонатів. Світлицю облаштував просто на подвір’ї. Про те, з чого починав, чоловік розповідає так:

"Сусідка мені дала старий диван, каже: "Може, тобі треба". Поставив диван — чогось бракує. Зробив піч — чогось бракує, давай гладущик, і пішло".

Кераміка, знаряддя праці та навіть скіфська зброя — усе зібране серед односельців. Аби заманити тутешню молодь, пан Віктор розмалював ворота та вмикав музику, але до музею йти не хотіли. Так він і вирішив стати блогером. 

"Вирішив клин клином вибити на старості. Ви сидите в своїх інстаграмах, інтернетах, значить, і я до вас підійду зі смартфона. Я навчався знімати ролики про свій музей, під музику".

Одне з перших відео пана Віктора подивилося дві тисячі людей. Після того до блогера пішли школярі і тепер самі вмикають прямі трансляції на своєму телефоні.

Віктор Рудий надихнувся кількістю переглядів на Youtube і ролики почав знімати чи не щодня. Обов’язково під музичний супровід. У своїх відео розповідає про народні ремесла: як-от заливали раніше молоко і товкли, щоб вийшло масло, за допомогою дерев'яних маслобойок. 

Пані Марія — постійна глядачка каналу Віктора Рудого. Каже, оглянути музей — це як поринути у дитинство: "Були у нас і макітри, і рогачі, і праски, і лопати, що хліб садили. Молодь наша цього не знає, не бачила".

Після реклами в Інтернеті до музею пішли цілими родинами, й експонати нові понесли. Односельці розповідають що походи до пана Віктора приносять їм море задоволення — вони приходять до нього відпочивати. 

Водночас Віктор Рудий вже зареєструвався у кількох соцмережах, а планує охопити всі.  Хоча зізнається, що блогерство йому дається нелегко: "Смартфон, інтернет для мого покоління тяжко дається, я виріс у той час, коли були програвачі, платівки".
 
Віртуальний музей – це добре, але краще все побачити, переконує пан Віктор. Тому запрошує до своєї світлиці у село Високе. Згодом планує усі експонати безкоштовно передати місцевій школі.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин