Колонка автора:

ПРИДУМАЛИ ЩЕ ОДНУ АФЕРУ ПО ЗДИРАННЮ ГРОШЕЙ З НАРОДУ

Не встигли у Верховній Раді розібратися з неоковирним НКРЕКП з приводу введення здирницької  абонплати за підключення газових мереж, як тут – новий пасаж!.. Олігархічна влада та її прихвостні не вдовольняється зростаючими тарифами за опалення. Тепер вони збираються ввести ще й абонплату За тепло!!!

Знайдіть у цих термінах різницю! Для чого у людей ОПАЛЕННЯ? Ви думаєте, для ТЕПЛА?! А ось і помиляєтеся! Це тільки простолюдини так думають. А мудрі менеджери, котрі отримують грошики від олігархічної сволоти, знають такі таємниці у теплопостачанні, про які 90% населення і не чуло! Наприклад, якщо Верховна Рада примусить відмовитися від цієї новації, у них з’явиться нова ідея – здирати з нас гроші за ЕНТРОПІЮ. Вони ж освічені, дехто навіть у Гарварді вчився… Не пройде ентропія, придумають «холопію» – вони  ж нас тримають за бидло, яке в гарвардах не вчилося і яке покірно проковтне будь-яку їхню вигадку.

Але жарти – жартами, а пенсіонерам з мізерними пенсіями таки є над чим ламати голови: де ж узяти грошей і на опалення, і на тепло?..

Прем’єр-міністр Гройсман дуже просто відповідає на запитання, де ж бідному пенсіонеру взяти гроші: «Субсидії, субсидії і ще раз субсидії!»

У народ запускається думка про монетизацію субсидій. Ми вже чуємо про це цілий рік. Схоже, нас намагаються так привчити до цієї думки, щоб потім ні в кого не виникало запитань – навіщо все це придумано.   

Дехто з легковірних пенсіонерів вже готується до того щасливого дня, коли дядько Рева почне видавати їм субсидії не в вигляді папірців, а живими грошима.

Громадяни, заспокойтеся! Ніяких живих грошей Розенко з Ревою під мудрим керівництвом Гройсмана не збираються вам платити замість абстрактних субсидій!

Замість того, щоб ділити шкуру невбитого ведмедя, краще уважніше читайте всі матеріали прес-конференцій, які дають для ЗМІ оці пани.

1) І Розенко, і Рева, і директори підпорядкованих їм департаментів вже давно заявили, що монетизацію хочуть ввести не самих субсидій, а МОНЕТИЗАЦІЮ ЕКОНОМІЇ. Ми вже  говорили, що цей винахід дядечка Ро і дядечка Ре – всього лише спосіб уникнути чесної адресної допомоги пенсіонерам. Ніхто в світі вам не пояснить, що таке "монетизація економії" – це  щось на зразок "смаженого льоду".

2) Уважніше прочитайте заяву Реви: ""Монетизация субсидий имеет две составляющие. Первая – это  монетизация расчетов между поставщиками услуг, то есть, сегодня это клиринг, сегодня это бумажки, сегодня это взаимозачеты. Нам сегодня советуют монетизировать эту часть системы субсидий, и я это полностью поддерживаю. Вторая часть – это  непосредственная монетизация субсидий потребителя. И здесь возникают у нас большие вопросы, монетизация субсидий очень существенно усложнит процедуру оформления субсидий".

Усікли? Пан Рева вже зрозумів, що "монетизація економії" – це дуже сумнівна категорія (жоден економіст не знає, що воно таке, «монетизація економії»), тому замість "смаженого льоду" дядечко Ре разом з дядечком Ро під керівництвом дядечка Гро придумали "монетизацію "бумажек" (взаиморасчетов). І цю "монетизацію" дядечко Ре підтримує. А монетизацію субсидій – ні !!!

А ви тут уже готуєте свої гаманці!..

Аби створити видимість турботи про вкрай збідніле населення, урядовці виступають з гучними заявами про реформи, але крім дедальшого погіршення ситуації в Україні ми нічого реально оптимістичного не бачимо.

Міністр Рева розповідає нам казочки про те, як здорово вони з Розенком придумали щодо оформлення субсидій. Він навіть заявив, що відчуває гордість за те, як просто у нас оформити субсидії. А пенсіонери мали б більше підстав для оптимізму, якби замість тих субсидій елементарно підвищили та проіндексували пенсії.

Комусь аж пищить, дуже хочеться й надалі затягувати зашморг на шиї народу – величезні боргові зобов’язання перед МВФ. Україною вже править не українська влада, а МВФ. Не випадково міністр енергетики Насалик заявляв, що збирається переконати МВФ у тому, що далі підвищувати тарифи на тепло та газ для населення вже не слід. Еге ж! Так вам, панове урядовці, МВФ і дасть черговий транш, якщо ви не виконаєте чергову його забаганку!

Відмовиться МВФ від пропозиції Насалика? Будемо ми й надалі платити все більше та більше! Пан Насалик це переживе – він он задекларував 150 мільйонів євро, зароблені «непосильною працею». А Україна, всі чесні її громадяни будуть й далі бідніти.

Ось як оцінює таку політику уряду Гройсмана президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий.


На його думку, адміністративне зростання цін у будь-якому разі дестабілізує економіку. «Прем’єр Володимир Гройсман сказав, що вони забезпечать макроекономічну фінансову стабільність, але це залишається пустими словами. Насправді вони підвищують ціни і тим самим будуть підштовхувати далі інфляцію й падіння рівня життя. А це означає скорочення внутрішнього споживчого ринку, а за ним – скорочення всього внутрішнього ринку. Тобто це продовження стагнації, падіння виробництва», – зазначив економіст.


Інша сторона цієї проблеми, за словами Ланового, – це те, що підвищення цін на газ «дає можливість нафтогазовій мафії беззастережно підвищувати будь-які свої витрати, які будуть покриватися цими підвищеними тарифами». «Наприклад, зараз уже відомо, що раніше у «Нафтогазі України» топ-менеджери отримували місячну зарплату під 100 тис. грн, а тепер вони просять під мільйон гривень. Немає меж жадібності, якщо для цього створюються всі сприятливі умови. Думаю, це показник того, що доходи людей перетікають на користь галузей, які є застарілими і які надають дуже погані послуги для населення. В усьому світі від цих галузей відмовляються, переходять на альтеративні джерела енергії і вже не фінансують нафтову і газову сфери. А у нас цими тарифами продовжується фінансування старих галузей без їх реконструкції. І немає грошей для того, щоб запусками сонячну енергетику й інші види відновлювальної енергії. Тобто ми йдемо в прірву», – переконаний експерт.

Додамо до слів Ланового, що менеджер державної компанії «Укргазвидобування» вже давно має зарплату 1000000 грн. на місяць (один мільйон гривень!)…

ОСТАННІ ВІСТІ: УКРАЇНА ВИЙШЛА НА ПЕРШЕ МІСЦЕ В СВІТІ ПО РІВНЮ КОРУПЦІЇ! Про це свідчать дані міжнародного дослідження Ernst & Young, присвяченого ризикам шахрайства в Європі, на Близькому Сході, в Індії та Африці (EMEIA). Серед 41 країни перше місце посідає Україна – 88% респондентів відповіли ствердно. Данія, Норвегія і Фінляндія мають найнижчі прояви корупції в бізнесі. А ми вже випередили Нігерію, Єгипет, Південну Африку, Гондурас!..  Більш, як в Україні, не крадуть ніде!
Більше читайте тут: //dt.ua/UKRAINE/ukrayina-pidnyalasya-na-pereshe-misce-v-reytingu-korupciyi-e-y-239238_.html

https://strana.ua/articles/analysis/65434-v-ukraine-vvoditsya-abonplata-za-teplo-chto-eto-takoe-i-skolko-nuzhno-budet-platit.html

То хтось іще вірить у чесну монетизацію в Україні?!  

Дядьки Ре, Ро, Гро і Поро для пенсіонерів монетизують тільки "бумажки". Тож розпрощайтеся з ілюзіями! Грошей замість субсидій вам не дадуть!  Гроші їм і самим знадобляться…

Олег КРАВЧЕНКО

Кравченко Олег

загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?