Колонка автора:

ГАРАНТА КОНСТИТУЦІЇ ЗАКЛИКАЮТЬ ЗНИЩИТИ КОНСТИТУЦІЮ!

На сайті президента опублікована петиція № 22/038086-еп, яка фактично закликає гаранта Конституції знищити Конституцію!..  Рік тому кілька ідіотів уже розміщували там  подібний заклик – позбавити пенсіонерів права голосувати на виборах. Мабуть, не вдалось зібрати потрібні 25 тисяч підписів.

І ось тепер – другий наступ на права людей літнього та похилого віку. Якийсь Едельман вирішив продовжити протиправну, антиконституційну кампанію щодо наступу на наші права.

«Я считаю, что Государству лучше, чтобы голосовали, избирали депутатов только люди, которые платят налоги в бюджет», – так вважає Едельман.

Я – ветеран праці, маю більш як півстолітній трудовий стаж. І всі ці півстоліття сплачував податки в бюджет. Тож (згідно з Конституцією і навіть за філософією Едельмана) маю право голосу на виборах.

Але візьмімо, приміром, такі обставини: матір сімох чи десятьох дітей не має офіційно встановленого трудового стажу. Чи означає це, що вона не трудилася? Ще й як трудилася! Стільки, що Едельману й не снилося! Але податків у бюджет вона не сплачувала. Її Едельман теж хотів би позбавити права голосу?..

Або такий приклад: дружина офіцера все життя їздила по військових частинах за чоловіком то в тайгу, то на острів, то в пустелю, де їй, звісно, ніхто не міг запропонувати якусь роботу, крім тієї, основної – бути дружиною офіцера. Податків у бюджет не платила. Едельман закликає і її позбавити голосу?..

Є інваліди, які не мали роботи багато десятиліть. Є люди, які все життя доглядали тяжко хворих, інвалідів з дитинства. І цих нещасних громадян Едельман мріє зробити безправними?..

«Я считаю!..» Ну, вважаєш так, то, як кажуть, і сиди зі своїми думками. Але Едельману мало «считать» – він шукає спільників!  Ці дикі думки вже підтримали 17 «едельманів». До 25000 ще далеченько, та все ж… А раптом назбирає!.. Найстрашніше те, що едельманівська ініціатива не з’явилася на голому місці. Подібні випади проти пенсіонерів (які продаються за гречку!) висловлювали і Дмитро Гордон, і Мустафа Найєм, які теж за те, щоб позбавити «продажних» дідусів і бабусь права обирати. Лідер радикалів Олег Ляшко в своїх передвиборних обіцянках записав: «Заборонимо обиратись до парламенту пенсіонерам»… Дикість людей, які щиро вважають себе демократами!

І ось у мене теж визріває дика думка. Хтось, напевне, подумає: якщо ти сам усвідомлюєш, що вона дика, то навіщо її оприлюднювати?

Стривайте, панове! Якщо дику думку можна розмістити на сайті президента, то постає запитання: а чому ж Едельману – можна, а мені – ні?!

А тепер слухайте, панове, яка дика думка прийшла до мене вслід за едельманівською: можу підготувати коротеньку петицію такого змісту: «Я вважаю, що для держави краще, щоб голосували, обирали депутатів і президента лише ті люди, прізвища яких не закінчуються на «ман».

Як вам така новація в виборчому праві?

Дико? А хіба не дико перекреслити наступні статті Конституції України: 1, 3, 5, 21, 22, 24, 37, 38, 64, 68, 70?! Едельману мало цю дикість носити в своїй голові – він звертається до гаранта, аби той його підтримав і потоптався по Конституції!

Мене вражає не Едельман з його хворобливими фобіями щодо пенсіонерів (і, як ми вже бачимо, не лише пенсіонерів!). Мене страшенно вражає сайт президента, а точніше – Офіційне інтернет-представництво Президента України, на якому, як  виявляється, можна оприлюднити будь-яку дику думку, навіть якщо та думка заперечує права людей, передбачені 11-ма статтями Основного Закону України!

Може, й справді, слід провести експеримент – підготувати ще одну дику петицію, зневаживши Конституцію (аж одинадцять статей)?.. Але ні. Порушувати аж одинадцять не будемо. Для експерименту досить проігнорувати одну – Статтю 68, в якій записано: «Кожен зобов’язаний неухильно додержуватися Конституції України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей».

Едельман посягнув на права і свободи, честь і гідність 13 мільйонів пенсіонерів, 2,5 мільйона інвалідів, мільйони матерів, котрі доглядають своїх неповнолітніх дітей, тяжко хворих членів родини, домогосподарок, які не можуть трудовлаштуватися.

Ми ж посягнемо в нашій петиції на права і свободи всього лише одного Едельмана. Запропонуємо президенту показувати його людям у зоопарку. Вітчизна має знати своїх "хероїв"!

Уявляєте? Йдете алеями зоопарку, минаєте клітку з вовками... Читаєте написи: "Ведмідь гімалайський", "Ведмідь грізлі", "Тигр амурський", "Тигр індійський", "Гієна", "Шакал"... І раптом: "Едельман"!..

Дикість? Так! Страшенна дикість! А клеркам президента, котрі опікуються Офіційним інтернет-представництвом Президента України, і сприяють різним едельманам у збиранні підписів під такою ж дикістю, слід усе ж замислитись: чи варто так демонстративно ображати фактично кожного третього громадянина України? Чи не підставляє ця петиція самого президента?

Адже звіряча ненависть до людей літнього і похилого віку – ще  не підстава для того, щоб публічно закликати топтатись по Конституції України!

Якщо якась тваринка, що втекла з зоопарку, запропонує, приміром, заборонити жінкам, старшим 50 років, виходити заміж, то ви, панове порошенківські клерки, теж приліпите таку петицію на сайті гаранта? То, може, вас – у клітку?..

Олег КРАВЧЕНКО,  ветеран праці, 

член Національної спілки журналістів України

Кравченко Олег

загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?