загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

75% літніх українців продовжують працювати

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

 «75% літніх людей в Україні продовжують працювати і в державних , і в недержавних структурах. Більшість літніх під час соціологічних опитувань висловлюють бажання працювати, брати участь у туристичних поїздках, щось побачити, жити цікаво, продовжувати творчу активність», - зазначила Чайковська.

Заступник голови представництва Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні Ігор Поканевич нагадав про феномен «старіння планети », який впливає не тільки на охорону здоров’я, а й на соціально-економічний розвиток. З його слів, до 2050 року в світі кількість людей старших 60 років зросте до 38%, наразі ці показники становлять 15-20%.

«ВООЗ пропонує країнам план щодо захисту літніх людей. Він включає у себе кілька речей. Насамперед, запобігання палінню літніх людей. Це - одна з основних проблем, коли внаслідок паління різко знижується якість життя літньої людини. Друге - підвищення доступу до якісної медичної допомоги, третій напрямок – надання можливості більш активно фізично рухатися, четвертий – розробка наукових даних в напрямку геронтології», - сказав Поканевич.

Як повідомлялось, 7 квітня у світі відзначається Всесвітній день здоров'я в ознаменування річниці створення Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) в 1948 році. Всесвітній день здоров'я - це глобальна кампанія, яка закликає кожного - від світових лідерів до широких верств населення у всіх країнах - зосередити зусилля на одному завданню охорони здоров'я, що має глобальної вплив.

Тема Всесвітнього дня здоров'я 2012 року - "Старіння і здоров'я". Основна увага звертається на те, як добре здоров'я протягом всього життя може допомогти чоловікам і жінкам похилого віку вести повне і продуктивне життя і робити внесок в життя своїх родин і суспільства. Старіння стосується кожного з нас - чоловіків або жінок, багатих чи бідних, незалежно від того, де ми живемо.

Нагадаємо, раніше МОЗ повідомило, що в Україні спостерігаються високі показники рівня старіння . Експерти відомства наголошують, що на сьогодні частка населення України у віці 60 років і старше становить понад 20%, тобто кожен п'ятий мешканець України старше 60 років.

До списку новин