загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Німецькі пенсіонери – популярні бізнес-консультанти за кордоном

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Німецькі пенсіонери мають можливість надавати фахові поради іноземцям. Наприклад, допомагають налагодити виробництво, організувати роботу в офіційних установах або передають свій професійний досвід молоді. Лише протягом минулого року німецькі пенсіонери виконали понад півтори тисячі таких завдань у 93 країнах світу. Середній вік експертів з Німеччини становив 67 років.

Колишній німецький кондитер допомагає малому підприємцю в Болгарії поліпшити якість тортів і випічки. Колишній інженер дає поради з виробництва меблів на підприємстві в Колумбії. Дедалі більше німецьких пенсіонерів відмовляються від заслуженого відпочинку, принаймні кілька тижнів на рік, на користь роботи консультантом або експертом за кордоном.

Петер Кіп - фахівець у сфері будівельного бізнесу допомагав вирішити проблему школи-довгобуда в Анголі. "Тоді я розробив фінансовий план і поетапну програму робіт, реорганізував будівництво так, щоб нині все опрацьовувалося методично, з гарантуванням якості. Це було складно, оскільки люди не були підготованими. Але нині все йде до того, що до кінця 2010 року школу добудують".

Найбільше прохань від африканців

Найбільше запитів по допомогу до німецьких пенсіонерів-консультантів надходить з Африки. Також дедалі більшає замовлень з Латинської Америки. Через кризу зменшився попит на таких бізнес-експертів або фахівців з виробництва в США. Натомість на Чорному континенті, як розповідає Сюзанне Ноннен – виконавчий директор Senior Experten Service, роботи для сивих консультантів з Німеччини протягом минулого року побільшало.

МЛ/НН

Редактор: Євген Тейзе 

До списку новин