загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вийшли на пенсію? Насолоджуйтесь життям!

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Так уже склалося в нашій свідомості, що людина ділить своє життя на конкретні періоди, один з яких починається з виходом на пенсію. Для деяких людей похилого віку це закономірний підсумок в'янення життя, для інших час відпочинку і безтурботності. Не треба вважати, що разом з пенсією прийшла старість, і тепер час не жити, а доживати. Це зовсім не так.

 

Вихід людини на пенсію можна охарактеризувати як перехід від суєти життєвих течій у тиху гавань відпочинку та насолод. Багато чоловіків і жінки зустрічають цей життєвий етап з радістю. Як правило, це люди, які все життя дуже багато працювали, займалися з дітьми, брали участь у суспільному житті, або просто мали активну життєву позицію і прекрасну енергетику. Так, в їх існування було все, крім часу на особисте життя. Вони поспішали жити для себе, для дітей, в ім'я сімейного благополуччя. А тепер настав час, коли можна розслабитися і отримувати задоволенняпрактично від усього, що з вами відбувається.

 

Хоча багатьом здається, що особисте життя пенсіонера полягає у вихованні онуків і нескінченної допомоги своїм подорослішим дітям, це зовсім не так. Не ставте на перше місце обов'язок виховання онуків і їхніх батьків. А дорослим дітям необхідно зрозуміти, що бабусі-дідусі можуть допомогти з онуками, тільки якщо у них є сили і відповідний порив. Але якщо бабуся вирішила присвятити час, що звільнився своєї так довго відкладали особистому житті - вона має на це повне право. Людині потрібно прислухатися до своїх бажань, до своєї інтуїції, засікати моменти, коли він відчуває себе добре, і аналізувати - які обставини так благотворно на нього впливають. Не треба робити того, від чого стає гірше.

 

Досить часто буває і зворотна ситуація, коли особливо турботливі діти бажають захистити своїх літніх батьків від будь-якої діяльності. Вони, здавалося б, з кращих спонук не приймають їх допомогу по будинку, участь у вихованні галасливих онуків. Але в результаті людина стає самотнім, незважаючи на наявність сім'ї.

 

У літньому віці також небажано відмовлятися від багаторічних звичок. Навіть від шкідливих, якщо немає на то чітких медичних показань. Якщо людина все життя курив - не варто позбавляти себе звичного ритуалу. Якщо для настрою йому потрібно трохи вина - нехай час від часу приносить собі таке задоволення. Якщо людина все життя активно працював - позбавлення фізичної праці призведе до негативних наслідків.

 

Але тут головне не перестаратися. Слід реально оцінювати свої сили - інакше можливі неприємності. Людям пенсійного віку необхідно піклуватися про себе, берегти себе, набравшись здорового, позитивного егоїзму. Дуже важливо, щоб людина була обізнаний про те, що відбувається з організмом з плином часу, які проблеми медичного характеру представляють для нього найбільшу небезпеку, чого слід остерігатися. Пам'ятайте, профілактика захворювання - це завжди краще, ніж лікування.

 

Не варто також забувати про духовний стан душі і тіла. Даруйте собі якомога більше позитивних емоцій і вражень. Наприклад, любов. Вона не тільки можлива в літньому віці, коли вона дуже необхідна. Коханню кожен вік підвладний.І не треба думати, що секс і пенсія - несумісні поняття.

 

Розцінюйте пенсійний вік як час довгоочікуваної відпустки. Тепер можна зайнятися своєю улюбленою справою. Адже у кожної людини є хобі. Наприклад, коли бабуся моєї подруги вийшла на пенсію, вона стала займатися вишиванням і розведенням кімнатних рослин. Їй це доставляє масу задоволення, а діти і внуки по-новому поглянули на неї. Інші отримують задоволення від відвідування театрів, музеїв, виставок. Тепер ставлення до мистецтва може відкритися з іншого боку, адже є час розглянути і зрозуміти.

 

Можна навіть зайнятися письменством, адже у вашому житті було багато чого, про що цікаво почути підростаючому поколінню. Досвід і мудрість, які можуть передати нам старше покоління, безцінні.

 

Коли я була в Москві, то приємно здивувалася тому, що фішкою сезону багатьох столичних пенсіонерів є участь у всіляких телевізійних ток-шоу. І не тільки в якості глядачів, часто активні пенсіонери стають і героями таких передач.

 

Звичайно, існує й інша сторона пенсії і ставлення до неї. Наприклад, нестача грошей, байдужість влади, а нерідко і рідних дітей. Постійна слабкість, хвороби. Тобто, все те, що руйнує людину зсередини. Але якщо переглянути своє ставлення до життя і постаратися знаходити в ній не тільки мінуси, але й плюси, ситуація може змінитися. Багато пенсіонерів незадоволені своїм життям і ставленням до себе оточуючих. Це психологічна проблема самої людини, йому завжди чогось не вистачає, і тут важко допомогти.

 

По-справжньому щасливий той, хто приймає своє життя у всьому різноманітті.На щастя, такі люди не рідкість. Я хочу привести в приклад мою бабусю. Вона пережила полон, втрату дитини і улюбленого, одна підняла на ноги шістьох дітей, працювала на трьох роботах. Потім вийшла на пенсію, до неї в гості часто приходили подруги-пенсіонерки. Одні лаяли владу, інші дітей, а моя бабуся була задоволена тим, що живе вже в мирний час, у своїй країні і отримує пенсію від держави.

 

Будьте щасливі і життєрадісні, незважаючи на вік.

До списку новин