загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Провідні економісти пропонують підвищити пенсійний вік у Німеччині до 69 років

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пенсійний вік у Німеччині, який і так є одним з найвищих у Європі, слід підвищувати далі. Так вважає Рада експертів з контролю за загальноекономічним розвитком або, як її часто називають, Рада мудреців, до якої входять провідні економічні експерти ФРН. У довгостроковій перспективі, кажуть вони, пенсійний вік слід підвищити з 2045 року до 68 років, а з 2060-го – до 69. Нині пенсійний вік у Німеччини становить 67 років і для чоловіків, і для жінок.

 

Працювати дедалі довше

Такий крок Рада мудреців вважає необхідним з огляду на прогнози подальшого старіння населення і збільшення тривалості життя у ФРН. Без підвищення пенсійного віку держава не впорається з фінансовими викликами старіючого населення, переконаний голова Ради Вольфґанґ Франц. Він спокійний щодо того, чи буде в майбутньому в Німеччині достатньо робочих місць для людей похилого віку: «З огляду на високу затребуваність кваліфікованої робочої сили шанси працевлаштуватися для старших людей у майбутньому суттєво зростуть», - наголосив Франц.

 

Поетапне підвищення пенсійного віку у Німеччині розпочалося з 1 січня. Німцям, які народилися 1947 року і яким цього року виповниться 65, доведеться працювати на один місяць довше. Для тих, хто народився в наступні роки, пенсійний вік підвищуватиметься пропорційно. А тим, хто народився 1964 року і пізніше, доведеться чекати пенсії до 67 років.

 

Більше «ранніх пенсіонерів»

Разом з тим у Німеччині нині простежується тенденція, що дедалі більше людей не витримують стресу на роботі і тому виходять на так звану «ранню пенсію», отримуючи при цьому лише частину передбаченої з 67 років пенсії. Повну пенсію вони отримуватимуть лише по досягненні пенсійного віку. Особливо ця тенденція простежується в секторі низьких зарплат, коли йдеться головним чином про виснажливу фізичну працю.

 

За даними Німецького пенсійного фонду, 2010 року кількість «ранніх пенсіонерів» зросла до 47,5 відсотків. Тобто фактично половина усіх німців, які виходять на пенсію, роблять це раніше, аніж передбачено законом. У 2000-му році таких було лише 14,5 відсотків.

 

До списку новин