загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

КИЇВ. 14 жовтня – на Покрову – Плащаниця Богородиці з Єрусалима прибуде на один день до столиці

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

14 жовтня, на свято Покрова Пресвятої Богородиці, в київський Спасо-Преображенський собор (Теремки-2) на один день прибуде визначна святиня з Єрусалима – Плащаниця Божої Матері.

Прикластися до Плащаниці можна буде у Спасо-Преображенському соборі з 8-ої ранку 14 жовтня до 8-ої ранку 15 жовтня. 

Уже майже місяць ікона Успіння Пресвятої Богородиці з Гефсиманського подвор’я, що називається Плащаницею, перебуває в Україні. Нагадаємо, що саме напередодні Різдва Богородиці, 19 вересня, сотні вірян зустрічали єрусалимську святиню на Соборній площі Святої Успенської Києво-Печерської Лаври. «Сьогодні Богоматір залишила святий град Єрусалим, де Вона почиває у своїй іконі, і прийшла до нас у свій дім, котрий присвячений Їй. Вона відвідує нас і в радості, і в тяжкі хвилини життя, бо хоче, щоб ми зрозуміли Божу правду», — звернувся до віруючих під час зустрічі святині Блаженніший Митрополит Володимир.

А в день Її Різдва вклонитися Плащаниці Богородиці прийшли до Лаври тисячі православних українців – черга людей до поклоніння проходила через усю Лаврську площу і виходила далеко за межі Святих воріт – аж до парку Вічної Слави.

«Мы просим у Матери Божией небесного покрова, любви, чтобы Она наши смягчала сердца и любила учить других. У нас как раз дочка молилась в Иерусалиме возле Плащаницы и провожала ее сюда, а мы здесь, в Киеве, встретили ее со второй дочкой и внучкой», —киянка Тетяна Щепанковська.

Плащаниці Пресвятої Богородиці вже вклонилися віруючі Полтави,  Харкова та Ізюму, Донеччини, а зокрема – насельники і парафіяни Святогірської Лаври, Луганська та Дніпропетровська.

Наразі святиня перебуває у Запоріжжі, а 12-13 жовтня до неї зможуть прикластися православні Білої Церкви.

Після перебування святині з Гефсиманського подвор’я в Києві ще протягом двох тижнів вона буде доступна українським віруючим. Зокрема у Житомирі ікона перебуватиме з 15 до 16 жовтня, у Тернополі – 16-17 жовтня, Почаєві – 17-18 жовтня, у Львові – 18-19 жовтня.

Принесення святині до України відбувається за підтримки Інституту прав людини і запобігання екстремізму та ксенофобії (ІПЛЕКС).

До списку новин