загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Шнобелівську премію миру 2012 року отримав російський інженер

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Церемонія вручення премії відбулася в Сандерс-театрі Гарвардського університету.

 

Шнобелівську премію світу 2012 року отримав російський інженер Ігор Петров за розробку методу перетворення вибухових речовин на алмази.

Читайте також: Провісники кінця світу отримали Шнобелівську премію

Церемонія вручення Шнобелівської премії (Ig Nobel Prize), що присуджується за наукові досягнення, "які спочатку викликають сміх, а потім змушують замислитися", відбулася в ніч проти п'ятниці в Сандерс-театрі Гарвардського університету.

Зазвичай "шнобелівки" вручаються у всіх нобелівських номінаціях - фізиці, хімії, медицині, літературі, економіці та боротьбі за мир. Премії також присуджуються в таких областях, як біологія, інженерна справа і менеджмент. Крім того, для оригінальних і гідних досліджень часто створюється спеціальна тематична номінація.

Читайте також: У Гарварді роздали Шнобелівські премії

Розробка Петрова, який працює в компанії SKN з наукограда Сніжинськ Челябінської області, дозволить перетворювати невживані запаси вибухових речовин на найдрібніші алмази. "Дами, якщо вам потрібні алмази, підійдіть до мене після церемонії. Але у вас із собою повинна бути власна вибухівка", - сказав інженер.

Премію отримав також й інший росіянин, професор Каліфорнійського університету в Санта-Барбарі Руслан Кречетніков - за дослідження особливостей ходьби з чашкою кави в руках і розпліскування рідини. Виходець із Росії встановив, що в цьому винна насамперед нерівномірність кроку того, хто несе чашку.

Серед інших лауреатів Шнобелівської премії виявилися голландські дослідники, які отримали премію із психології за відповідь на питання, чому Ейфелева вежа здається меншою, якщо, дивлячись на неї, схилити голову вліво. Чотири нейрофізики із США отримали премію у своїй області за створення устаткування, що фіксує активність головного мозку мертвої риби, а британсько-американська команда вчених удостоїлася "шнобелівки" з фізики за пояснення причин і траєкторій руху хвоста поні. Шнобелівська премія з літератури дісталася співробітникам Рахункової палати США за складання "Звіту про звіти".Нагороди "шнобелівським" лауреатам зазвичай урочисто вручають їх "колеги" - володарі Нобелівських премій. За даними організатора премії, журналу Annals of Improbable Research, цього року учасниками церемонії стали, зокрема, лауреат "нобелівки" з фізики 2005 р. Рой Глаубер, лауреат премії з економіки 2007 р. Ерік Маскін і лауреат премії з фізіології і медицини 2009 р. Джек Шостак.

Щороку приз, який отримують переможці, новий. Цього разу нагородою став пісочний годинник, що символізує Всесвіт, і двомірний шматок паперу, який підтверджує перемогу.

Шнобелівські премії присуджуються з 1991 року. Нагорода заснована Марком Абрахамсом, редактором гумористичного журналу "Аннали неймовірних досліджень".

До списку новин