загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Дізнайтеся про свою пенсію на веб-порталі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

З 1 жовтня органи Пенсійного фонду України в області провели черговий перерахунок пенсій у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян (з 844 до 856 гривень). Про це повідомила на прес-конференції у понеділок начальник головного управління Пенсійного фонду в області Людмила Поліщук.

Перераховано пенсій 269 тисячам пенсіонерів. У середньому по області пенсії з жовтня збільшилися на 11 гривень. Додаткові видатки склали майже 3 мільйони гривень.

Також у вересні нинішнього року в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України проведено перерахунок пенсій пенсіонерам силових структур, в середньому розмір пенсії зріс на 157 гривень. З початку року середній розмір пенсії цієї категорії пенсіонерів збільшився на 336 гривень, або на 20 відсотків і становить 2045,59 гривні.

Людмила Поліщук також зазначила, що останнім часом багато запитань надходить від дітей (учнів та студентів), які отримують пенсії у зв’язку із втратою годувальника. У зв’язку із цим вона нагадала, що статтею 36 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» передбачено, що пенсія у зв’язку із втратою годувальника призначається непрацездатним членам сім’ї померлого годувальника, до яких належать, зокрема, діти до 18 років та діти понад 18 років, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх навчальних закладах системи загальної середньої освіти, а також професійно-технічних та вищих навчальних закладах, – до закінчення ними цих навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення 23 років. Тобто дітям до 18 років пенсія по втраті годувальника виплачується не залежно від того, навчаються вони чи ні. Дітям, яким виповнилось 18 років та які закінчили школу, пенсія по втраті годувальника виплачується до закінчення ними школи. Якщо з 1 вересня така дитина вступила до навчального закладу, то виплата пенсії продовжується з 1 вересня. За період літніх місяців такі діти права на пенсію по втраті годувальника не мають, оскільки втратили статус непрацездатної особи (досягли 18 років та не навчаються).

Пенсія по втраті годувальника студентам виплачується протягом навчання (і під час канікул) до досягнення ними 23 років. На початку кожного навчального року до управлінь Пенсійного фонду України за місцем проживання таких осіб надаються довідки з навчальних закладів про те, що студент, який має відповідний статус, навчається на денній формі навчання.

Оскільки такі довідки видаються навчальними закладами у вересні, тобто після початку навчального року, а нарахування пенсії на вересень проводиться в кінці серпня, то, як правило, студенти у вересні пенсію по втраті годувальника не отримують, а у жовтні їм нараховується відразу дві пенсії – за вересень і жовтень.

Сироти отримують пенсію по втраті годувальника до 23 років, не залежно від того, навчаються вони чи ні. Статтею 1 Закону України від 26 квітня 2001 року № 2402-ІІІ «Про охорону дитинства» визначено, що «дитина-сирота – це дитина, в якої померли чи загинули батьки».

Людмила Поліщук повідомила також, що, згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 25 червня 2012 року № 401 «Про доступ до послуг у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування», з 1 жовтня Пенсійним фондом України впроваджено централізовану систему надання електронних послуг. Послуги надаються через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України, а сама централізована система утворена на базі існуючих інформаційних систем і ресурсів шляхом їх модернізації та доопрацювання.

За допомогою веб-порталу надано доступ для громадян, юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців до інформації про суму сплачених страхових внесків, страховий стаж, суму заробітної плати, про відомості, на підставі яких призначено пенсію, її розмір, виплату; про обробку звіту, поданого в електронному вигляді, стан взаєморозрахунків за зобов’язаннями платника. Крім того, передбачена можливість попереднього запису на відвідування органів Пенсійного фонду та направлення звернень. 

 

До списку новин