загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Ветеранські турботи

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Києві завершився II Всеукраїнський форум ветеранів. У форумі взяла участь делегація Асоціації ветеранів внутрішніх військ МВС України у складі : полковника у відставці Василя Козарука зі Східного ТрК, полковника запасу Миколи Капітона з Південного ТрК, полковника у відставці Анатолія Токара та автора цих рядків. Делегацію очолив голова Асоціації ветеранів внутрішніх військ МВС України та його заступник полковники у відставці Георгій Федорчук та Георгій Даценко.

 

Форум розпочався з покладання квітів до могили Невідомого солдата у Парку Вічної Слави. В подальшому делегати від ветеранських організацій з усієї України працювали в санаторному комплексі «Пуща - Озерна». Учасників форуму телеграмами привітали голова Верховної Ради України Володимир Литвин та віце–прем’єр–міністр України – міністр соціальної політики Сергій Тигіпко.

 

Голова Державної служби з питань інвалідів та ветеранів України Володимир Маслаков оголосив порядок денний та запросив до вітального слова Раїсу Богатирьову.

 

Наступною виступала заступник Міністра соціальної політики України Людмила Дроздова. Вона висвітлила стан справ у сфері соціального захисту ветеранів, соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича та відповіла на чисельні питання делегатів.

Перед присутніми виступили представники Міністерства охорони здоров’я, Пенсійного фонду України , Міністерства оборони та інші представники центральних органів виконавчої влади . На завершення першого дня роботи Форуму делегати мали можливість подивитися концерт артистів ансамблю пісні й танцю Збройних Сил України та народного колективу смт. Котельва, Полтавської області.

 

Пленарне засідання другого дня переважно було присвячено виступам представників всеукраїнських громадських організацій. При обговорені робочих документів форуму звучала критика стосовно пенсійного забезпечення ветеранів, забезпечення житла пільгових категорій громадян, медичного та санаторно-курортного забезпечення ветеранів військової служби, тощо. У відповідях посадовці запевнили, що уряд робить все можливе для покращення рівня життя багатомільйонної громади людей похилого віку, виходячи з можливостей державного бюджету при непростій економічній ситуації у країні.

 

Своїм завданням по завершенню форуму делегати вважали доведення його підсумкових документів до ветеранських організацій частин військ. Так 10 жовтня у Західному територіальному командуванні внутрішніх військ МВС України були зібрані ради ветеранів військових частин 2250 (УЗТрК) , 3002 (Галицька бригада), 3007 (навчального центру у Золочеві) і 4114 (Римнінського полку).

 

На цьому розширеному засіданні Львівської міжрегіональної секції Асоціації внутрішніх військ мною, як делегатом форуму, були доведені підсумкові документи щодо стану реалізації державної політики соціального захисту ветеранів різних категорій.

Не були забуті і інші напрямки роботи рад ветеранів: надання допомоги тяжкохворим ветеранам у заготівлі картоплі та овочів на зиму, відвідуванні їх сімей , а також, регулярне скерування ветеранів в частини для військово-патріотичного виховання сучасних воїнів .

Таким чином відзначення Міжнародного Дня людей похилого віку та Дня ветерана , рішення II Всеукраїнського Форуму ветеранів України дало новий поштовх роботі первинних ветеранських організацій військових частин.

підполковник у відставці  Юрій Ваврисюк,  секретар ради Львівської  міжрегіональної секції Асоціації ветеранів  внутрішніх військ МВС України, фото автора та  підполковника  Вадима Голуба

 

До списку новин