загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів будуть робити автоматично

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Кабінет міністрів запропонував автоматично перераховувати пенсії тим пенсіонерам, які після виходу на заслужений відпочинок продовжили свою трудову діяльність і відпрацювали від 1 до 24 місяців протягом двох років. Саме такий законопроект був поданий на розгляд до Верховної Ради, і якщо його приймуть, то закон увійде в силу відразу після його опублікування в українських ЗМІ.  

 

За словами директора департаменту пенсійного забезпечення Мінсоцполітики Миколи Шамбіра, в закон «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» будуть внесені лише дві зміни.  

 

Перша зміна полягатиме в тому, що 1 березня кожного року працівники Пенсійного фонду без особистого звернення пенсіонера, як це вимагається на сьогоднішній день, будуть перераховувати і збільшувати пенсію працюючим пенсіонерам. Відзначимо, що дані про те, де саме і скільки працює пенсіонер, зобов'язаний подавати до Пенсійного фонду роботодавець.

 

Друга зміна дозволить Кабміну самостійно підвищувати розмір пенсій, виходячи з можливостей бюджету, і прив'язувати таке підвищення до середньої зарплати в Україні, яка, як всім відомо, постійно підвищується. На сьогоднішній же день для такого підвищення пенсій кожен раз необхідно вносити зміни в чинне законодавство.  

 

Як розповів журналістам перший заступник голови фракції ПР у Верховній Раді Михайло Чечетов, відповідний закон, можливо, приймуть навіть депутати нинішнього скликання. На його думку, дане нововведення є дуже важливим, так як багато пенсіонерів просто не можуть вистоювати тривалі черги для переоформлення пенсії, а деякі живуть далеко в глибинці і не можуть часто їздити до найближчого відділення Пенсійного фонду.  

 

Крім того, на сьогоднішній день багато працюючих пенсіонерів навіть не підозрюють про те, що їм належить добавка до пенсії, а, отже, недоотримують, нехай і невеликі, але гроші. Все тому, що згідно з діючими нормами, пенсію можуть збільшити лише з моменту написання заяви самим працюючим пенсіонером.  

 

До списку новин