загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Університет третього віку. Про нас

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Що робити людині яка вийшла на пенсію? Кожен самостійно шукає відповідь на це питання, кожен намагається знайти заняття для душі або ж зовсім не займається такими пошуками. Це також право кожної людини. Але більшість людей все-таки не заспокоюються на досягнутому і підкоряють нові вершини.

Згідно з дослідженням Всесвітньої організації охорони здоров’я Україна займає перше місце в світі по розповсюдженню депресії, особливо серед людей пенсійного віку. На думку експертів, навчання – ефективний засіб профілактики депресій у людей похилого віку. Участь в учбовому процесі допомагає людині крокувати в ногу з часом, тренувати пам’ять, розвивати інтелект.

Університет третього віку – перший в столиці України безкоштовний навчальний заклад для пенсіонерів – урочисто відкрився 4 вересня 2009 р. Створений він за ініціативи та сприяння Віктора Пилипишина й громадського руху „Кияни передусім!”.

Спочатку нас було небагато. В університет зарахували 164 студенти на сім факультетів:

1.    Ф-т здорового способу життя;

2.    Ф-т психології;

3.    Ф-т права;

4.    Ф-т краєзнавства;

5.    Ф-т прикладного мистецтва;

6.    Ф-т хорового співу;

7.    Літературно-художній факультет.

Але після першого місяця навчання почалося справжнє „паломництво” абітурієнтів. Люди з різних куточків Києва бажали записатись до нас і ми не могли їм відмовити. Тому вже 1 січня 2010 у нас навчалося тисяча студентів.

Завдяки цьому відкрито три нові факультети – філологічний, інформаційних технологій та бального танцю.

В 2010-2011 рр. Університет набирає обертів та розширюється. Наші філіали з’являються в 5-ти районах Києва. Ми маємо 3 тис. студентів, 215 викладачів-волонтерів, 164 старости факультетів.

Ми не тільки навчаємо, але й робимо життя наших студентів насиченим та цікавим. Влаштовуємо піші екскурсії по місту, виїжджаємо в різні куточки України та закордон, відвідуємо театри, проводимо концерти, спектаклі та флеш-моби. Університет організував унікальний театр „Ретро-бабусі” і аматорський колектив „Кияночки передусім!”, виступи якого постійно викликають фурор в пресі.

Навчають наших студентів викладачі-волонтери вищих навчальних закладів столиці, люди старшого віку, які обізнані з темою програми та мають відповідну освіту і досвід, студенти, вчителі, лікарі, представники державних та громадських організацій, усі, хто виявляє бажання та є фахівцями щодо теми, яка цікавить слухачів.

 Форми навчання:

1)    Лекційні заняття з обговоренням;

2)    Практичні заняття;

3)    Фізичні вправи;

4)    Гурткові заняття;

5)    Екскурсії;

6)    Подорожі;

7)    Концерти.

 Методи навчання:

 1)    Лекції;

2)    Дискусії;

3)    Дебати;

4)    Мозковий штурм;

5)    Вивчення випадків;

6)    Показ, демонстрація;

7)    Рольові ігри;

8)    Розповіді історій;

9)    Інші інтерактивні форми.

 Форми проведення:

1)    Заняття в групі (до 50 слухачів);

2)    Заняття раз в тиждень (згідно розкладу);

3)    Навчання тривалістю 1,5 години;

4)    Об’єднання в групи за інтересами після закінчення базового курсу;

5)    Отримання сертифікату.

 Студент, який в повному обсязі виконав навчально-тематичний план та програму передбачену на факультеті і підготував реферат на вільно обрану ним тему, отримує сертифікат про закінчення Університету третього віку. Викладачі-волонтери нашого університету нагороджуються подяками від лідера громадського руху „Кияни передусім!” Віктора Пилипишина.

Ми сповідуємо активну життєву позицію, оптимізм та енергійність. В частині активності, винахідливості та гарного настрою ми залишаємо далеко позаду усіх класичних студентів. Ми крокуємо в ногу з часом, тренуємо пам’ять, розвиваємо інтелект, знаходимо таланти. Ми опановуємо комп’ютерну техніку, Інтернет, займаємося танцями, готуємо нові страви та розмовляємо іноземними мовами. Немолоді студенти поспішають на заняття як на побачення, для них Університет – другий дім. Завдяки нам тисячі людей похилого віку зрозуміли – життя з виходом на пенсію тільки починається! Разом ми відчуваємо смак життя, усі його барви і хочемо поділитися цим з якомога більшою кількістю людей.

 Запрошуємо усіх киян пенсійного віку до нашого Університету!

Приєднуйтесь до вічно молодої та активної команди Університету третього віку!

 Для вступу абітурієнт має подати:

 -        паспорт

-         пенсійне посвідчення

-         два фото 3Х4

-         два файла

 Телефон для запису та довідок: 4-999-888

 Навчання безкоштовне.

 Ми стверджуємо – вчитися ніколи не пізно. З виходом на пенсію життя тільки починається!

Віктор Пилипишин:

„Це проект підтримки і турботи, який дозволить людям знову відчути себе потрібними. Ми прагнемо зацікавити студентів, навчити їх долати труднощі й знайомитися з новими для себе речами. А головне, вчимо любити й цінувати себе в будь-якому віці.”

 

До списку новин