загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсійне безробіття Європи

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Вихід на пенсію – це не варіант для літніх європейців, особливо в умовах економічної кризи

У період кризи європейські пенсіонери змушені працювати через збільшення пенсійного віку та скорочення соціальний витрат. Однак ця ситуація доволі непроста: літні люди працюють більше за меншу плату. Крім того, збільшення кількості пенсонерів на роботі збільшує безробіття серед молоді. 

Жан-Люк Гійом завжди уявляв собі, що вийде на пенсію у віці 60 років, як зробив його батько, цивільний службовець.

 

За рік від досягнення цього віку, працюючи в галузі біологічних досліджень, він не планує припиняти роботу. Скорочення пільг при виході на пенсію у Франції, європейська фінансова криза і вартість останніх витрат через розлучення дещо розширили його горизонти.

 

"Вихід на пенсію з фінансової точки зору наразі для мене не варіант", - розповів Гійом під час вуличної демонстрації проти скорочення робочих місць, яке влаштовує його роботодавець, Sanofi SA (SAN).

 

Він приїхав до Парижа зі свого дому в Тулузі, щоб взяти участь в цій демонстрації.

"Тепер для мене 66 років – це варіант найшвидшого виходу на пенсію".

 

Гійом є частиною цілого покоління європейських робітників, які виходять на пенсію пізніше – все через найгіршу економічну кризу за останні 70 років і підвищення віку, що змушує людей працювати довше. Частка осіб старше 55 років, які продовжують працювати, збільшилася, незважаючи на те, що рівень безробіття різко зріс у всьому Європейському Союзі.

 

Хоча багато економістів говорять, що збільшення пропозиції роботи для старших працівників не зменшує можливості працевлаштування для молоді, питання виходу на пенсію стало політичною картою для тих, хто говорить інакше, тим більше, що безробіття серед молоді в країнах ЄС перевищує 20%.

 

"Хоча це їх зовсім не влаштовує, але літнім людям доводиться працювати довше, ніж раніше", - говорить Ерік Тоде, старший експерт Bertelsmann Stiftung, науково-дослідного інституту, що базується в місті Gutersloh, Німеччина.

 

"Молоді люди приймають на себе основний тягар кризи", - додає він.

 

Зростання скрізь

Згідно з даними Європейського агентства статистики Eurostat, між 2000 і 2010 роками, відсоток тих, хто старше 55 років і продовжує працювати збільшився в усіх 27 країнах ЄС, за винятком Португалії та Румунії. Ця тенденція, схоже, продовжується у більшості країн в 2011 році, додає Тоде, наводячи дані місцевих звітів зайнятості населення.

 

Це має свої політичні наслідки. Беппе Грілло, італійський комедійний актор, який перекваліфікувався на політика, використовує гнів з приводу заходів жорсткої економії і підвищення віку виходу на пенсію для збільшення рейтингу власної політичної партії.

 

Підвищення пенсійного віку до 67 років означає позбавлення молоді їх робочих місць

 

Ця партія, за деякими опитуваннями, може отримати 18% голосів по всій країні на виборах, які повинні відбутися в травні. Партія також встигла виграти вибори міського голови на півночі Італії.

 

"Підвищення пенсійного віку до 67 років означає позбавлення молоді їх робочих місць", - написав Грілло у своєму блозі 4 липня.

 

Найбільша профспілка Франції CGT заявляє в своєму зверненні 29 серпня з приводу зростання безробіття, що "завжди буде настільки великий відсоток безробіття, нестабільності та бідності, поки не буде амбітної програми створення робочих місць і можливості для пенсіонерів піти на відпочинок із повним пенсійним забезпеченням у віці 60 років".

 

У минулі десятиліття політичні лідери купувалися на цей аргумент. В умовах економічного спаду літні працівники втрачали роботу першими, часто через плани уряду відправити їх у відставку, щоб звільнити місце для молодих працівників.

 

Державні пенсії

На цей раз, країни потрапили під тиск необхідності знижувати витрати фінансування державою пенсійних програм. Керівництво країн збільшує пенсійний вік для зменшення витрат за пенсійним забезпеченням, приймає вікові анти-дискримінаційні закони та згортає програми дострокового виходу на пенсію, і все для того, щоб зберегти більше літніх людей на роботі.

Коли Карл Камден приєднався до глобального агентства тимчасової роботи Kelly Services Inc (KELYA) як старший віце-президент 17 років тому, найбільша вікова група працівників в США і Європі були люди віком до 30 років.

 

"Зараз найбільший сегмент на обох континентах становлять ті, кому більше 50", - зауважує Камден, який сьогодні працює головним виконавчим директором компанії "Трой", штат Мічиган.

 

"Я переживаю за соціальний уклад нашого суспільства, який зараз розривається на частини", - розповів він у телефонному інтерв'ю.

 

"Я турбуюся про соціальну динаміку, адже економіка не зростає достатньо швидко, щоб забезпечити робочі місця для молоді. Існує ризик конфлікту поколінь".

 

Кінець індексацій

Італія в 1995 році закінчила індексувати пенсії, викликавши відставання їх вартості від темпів інфляції і зниження стимулів раннього виходу на пенсію. Закон 2008 року виключив можливість виходу на пенсію в 57 в окремих випадках.

 

Прем'єр-міністр Маріо Монті в цьому році збільшив кількість років стажу роботи, необхідного для отримання пенсії і буде піднімати пенсійний вік до 66 з 65 до 2018 року.

 

У результаті частка людей 50-64 років на роботі досягла 49,6% в 2011 році, в порівнянні з 47,3% у 2008 році.

 

У Франції більшість варіантів раннього виходу на пенсію були відмінені в 2003 році. Потім, у 2010 році підняли мінімальний вік виходу на пенсію до 62 років з 60. Президент Франсуа Олланд повернув мінімальний вік виходу на пенсію до 60 після його обрання у травні, але тільки для тих, хто почав працювати у підлітковому віці – 110 тис осіб.

 

Після реформ пенсіонери не мали вибору, крім як залишатися в складі робочої сили і продовжувати шукати роботу

Як і в Італії, частка літніх працівників зросла, до 56,5% людей у віці 50-64 у другому кварталі 2012 року, порівняно з 55,4% в першому кварталі 2008 року, коли загальний рівень безробіття у Франції був на найнижчому рівні з 1983 року.

"Протягом 2000-х років були серії реформ в пенсійних системах у Франції та Італії", - сказав Жан-Олів'є Еро, професор Сорбонни, першого університету Парижа.

"Результатом є те, що пенсіонери не мали вибору, крім як залишатися в складі робочої сили і продовжувати шукати роботу".

 

Рекордне безробіття

Через три роки після початку боргової кризи в єврозоні, блок 17 націй прямує до повномасштабної рецесії, а рівень безробіття в серпні склав 11,4% - найвищий з моменту створення єдиної валюти. Для тих, хто молодше 25 років, цей показник становив 22,8%.

 

Повільна економіка демонструє для деяких літніх працівників найгірше з обох світів: тепер вони повинні працювати більше, за менші гроші. Антоніо Ді Флоріо, 58-річний робітник складальної лінії на автомобільному заводі Fiat SpA (F) в Турині, повинен був піти на пенсію в квітні 2013 року після 40 років роботи на автовиробника.

 

Тепер, після зміни пенсійних правил в Італії, його вихід на пенсію відкладається до липня 2015 року. Політика скорочення виробництва компанії змушує його працювати неповний робочий день, зменшуючи його щомісячний заробіток до 850 євро ($1109), що є на 35% менше, ніж він заробляв раніше. Ще одна жертва цих скорочень: весілля його 22-річної доньки.

 

"Дочка, ймовірно, не отримає медовий місяць, і ми будемо змушені орендувати весільну сукню", - розповів Ді Флоріо нам в телефонному інтерв'ю.

 

Тим не менш, додав він: "Я вважаю, що мені пощастило мати роботу, хоча і з меншою зарплатою".

 

Вибір політики

"На активність літніх працівників у більшій мірі впливають політичні рішення, в той час як молоді працівники більш залежні від примх ринків", - сказав Матьє Плейн, економіст OFCE, науково-дослідного інституту, що пов'язаний з паризькою академічною школою Sciences Po.

 

"Основна реакція на кризу надійшла від компаній, які відмовилися продовжувати короткострокові контракти для молодих працівників".

 

У США, де вік отримання повної соціальної пенсії поступово збільшують до 67 років з 65-ти, люди також працюють довше. Частка осіб у віці 65 років і старше від загальної кількості робітників зросла до 18,6% у вересні, з 13,6% в тому ж місяці в 2002 році, згідно з даними Бюро статистики праці.

 

Літні європейці також не уникнули страждань. У той час, як частка працюючих осіб старше 55 років зросла, число літніх безробітних також збільшилося. Рівень безробіття серед тих, хто старше 50 років склав 6,5% у Франції в другій половині 2012 року, в порівнянні з 4,9% в першому кварталі 2008 року.

 

Немає дороги додому

"Літні безробітні у середньому залишаються без роботи вдвічі довше, ніж загальне населення, тому що їхні навички часто застарілі і їх зарплата занадто висока", - продовжує Плейн.

 

Вони також не мають можливості повернутися до навчання або переїхати жити до батьків.

 

"Відправляючи літніх працівників на пенсію, компанія може відкрити робочі місця для молодих працівників, проте, така політика не обов'язково буде працювати подібним чином для всієї економіки країни", - додає Тоде із Bertelsmann.

 

Старші люди займали більш захищені робочі місця, але зараз спостерігається скорочення у соціальній сфері у всіх країнах

 

"Країни, які мають високий рівень зайнятості серед старших осіб, мають також високий рівень зайнятості молоді", - сказав він, посилаючись на Німеччину та Швецію, - Інші країни мають проблеми серед обох груп".

 

Анн-Софі Паран, генеральний секретар Брюссельської правозахисної групи для літніх людей Age Platform Europe, говорить, що літні люди, ймовірно, візьмуть на себе весь тягар наступного раунду втрати робочих місць, адже уряди планують урізати фінансування роботи соціальних служб.

 

"Старші люди займали більш захищені робочі місця, але зараз ми спостерігаємо скорочення у соціальній сфері у всіх країнах", - сказала Паран, - Для тих, хто старше 45 років, і втратить свою роботу, все скінчено".

 

Гійом, біолог із Тулузи, планує забезпечити себе від того, щоб не стати одним із тих людей. Sanofi, найбільша фармацевтична компанія Франції, минулого місяця оголосила про плани скоротити 900 робочих місць у Франції впродовж найближчих трьох років.

 

Гійом говорить, якщо він втратить роботу, то звернеться на отримання допомоги з безробіття і шукатиме іншу роботу, оскільки вихід на пенсію – це не варіант для нього.

 

"Ринок праці для дослідників у Франції зараз не надто великий, але у мене немає вибору", - сказав Гійом.

 

До списку новин