загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Уряд підвищує пенсії особам, яким виповнилося 100 і більше років

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

       «Постійна турбота про пенсіонерів» - ось один з основних принципів діяльності нинішньої влади. З початку  поточного року на підставі соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича, рішень Уряду та у зв»язку зі змінами прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб органами Пенсійного фонду України проведено 17 перерахунків.

26 вересня 2012 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову №908 «Про підвищення рівня соціального захисту ветеранів війни та деяких інших осіб, яким виповнилося 100 і більше років».

       Цією постановою передбачено, що ветеранам війни, особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, та особам, на яких поширюється дія законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань», яким виповнилося 100 і більше років, виплата підвищень до пенсії, передбачених зазначеними законами, (з урахуванням доплат, установлених постановами Кабінету Міністрів України від 28.12.2011 №1381, від 23.04.2012 №327) здійснюється у потрійному розмірі.

       Іншим особам, яким виповнилося 100 і більше років, встановлюється підвищення до пенсії у розмірі 20 відсотків прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб.

       Зазначена постанова набула чинності 9 жовтня 2012 року, отже, перераховані пенсії зазначеним категоріям громадян будуть проведені саме з цієї дати.

       В районних та міських управліннях Пенсійного фонду України у Київській області перебуває на обліку 58 осіб, яким станом на 09.10.2012 року виповнилося 100 років. В тому числі в управлінні Пенсійного фонду України в м.Василькові та Васильківському районі перебуває на обліку 4 особи.

       Вже у жовтні поточного року вони отримають пенсії у перерахованих розмірах.

       Розміри підвищень будуть залежати від статусу особи.

       Слушно зауважити, що 18.09.2012 року Президент України В.Ф. Янукович підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

      Цим законом передбачено, що з 1 січня 2013 року інвалідам війни 2 і 3 груп та учасникам бойових дій у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, яким виповнилося 85 років і більше, пільги надаватимуться, як для інвалідів війни 1 групи. Зазначене буде стосуватись в т.ч. встановлення підвищень до пенсій, передбачених Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Тобто, з 01.01.2013р. вказана категорія громадян отримає підвищення у розмірі 150 % від прожиткового мінімуму, для непрацездатних громадян.

Начальник управління Пенсійного фонду України

в м.Василькові та Васильківському районі                                                        Г.І.Проскурня

До списку новин