загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Азаров вирішив не поспішати з реалізацією реформ

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Уряд відклав на рік реалізацію економічних і соціальних реформ.

 

Про це пише "Комерсант-Україна" посилаючись на проект указу президента "Про національний план дій на 2013 рік щодо впровадження програми економічних реформ на 2010-2014 роки".

 

Як пише видання, національний план дій в 2013 році, підготовлений Кабміном, не містить ніяких радикально нових напрямків роботи.

 

Держава продовжить вдосконалення пенсійної системи, енергетики і транспорту, але проігнорує спрощення податкового законодавства та реформу системи державних фінансів.

 

Нагадаємо, 31 жовтня документ розглядався на засіданні уряду, проте був відправлений на доопрацювання, оскільки не були враховані всі пропозиції міністрів. Проект реформування мало чим відрізняється від планових завдань на 2012 рік.

 

У ньому все так само йде мова про реформу соціальної сфери та пенсійного забезпечення у вигляді адресності надання допомоги; створення реєстру громадян, які мають право на пільги; визначення дати виходу бюджету Пенсійного фонду на бездефіцитність і "дати перерахунку внесків до накопичувальної системи пенсійного страхування".

 

Після прийняття в 2011 році так званої пенсійної реформи Кабмін обіцяв, що Пенсійний фонд стане бездефіцитним вже в 2013 році.

 

"Замість цього, перевищення витрат над доходами фонду буде навіть більше, ніж у цьому році - понад 20 млрд гривень", - пише газета.

 

План дій передбачає прийняття закону про обов'язкове введення корпоративних пенсійних схем для фінансування виплат ризиковим категоріям професій.

 

Відомствам доручать продовжити проведення дерегуляції, об'єднання реєстрів ліцензій та дозвільної документації, забезпечити прийняття закону про захист прав інвесторів.

 

Крім того, обіцяно скорочення держпідтримки вугледобувної промисловості, поетапна ліквідація перехресного субсидування вартості електроенергії, споживаної міським електротранспортом, використовуваної для освітлення населених пунктів та населенням.

 

Те, що реалізація реформ в черговий раз відкладено на рік, дозволяє експертам говорити про провал швидких системних перетворень.

 

Також, експерти констатують, що кілька років перебування при владі президента Віктора Януковича і прем'єр-міністра Миколи Азарова показали, що жодна із задекларованих реформ не була доведена до кінця або проведена системно, крім обережних спроб спростити реєстрацію підприємств.

До списку новин