загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Суд Греції визнав пенсійну реформу антиконституційною

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Греції суд визнав пенсійну реформу антиконституційною, передає Reuters. Аудиторський суд, в завдання якого входить оцінка законопроектів до голосування в парламенті на предмет їх відповідності основному закону, постановив, що частина урядових ініціатив у пенсійній реформі, таких як підняття пенсійного віку на 2 роки - до 67 років і скорочення виплат на 5-10% , може суперечити конституції. Зокрема, уряд подібними заходами може порушити принципи людської гідності та рівності перед законом.

 

Теоретично грецькі парламентарі можуть проігнорувати рішення суду, однак експерти вважають, що воно може вплинути на громадську думку та єдність всередині правлячої коаліції партій "Нова демократія", соціалістів з ПАСОК і "Демократичних лівих".

 

Уряд прем'єр-міністра Антоніса Самараса розраховує, що скорочення пенсій допоможе заощадити до половини з необхідних 9,37 млрд євро в 2013 р.

З травня 2010 р. пенсійні виплати в Греції були скорочені в цілому більш ніж на 25%.

 

Нагадаємо, Афінам необхідно узгодити з міжнародними кредиторами з Європейського союзу, Європейського центрального банку та Міжнародного валютного фонду до 13,5 млрд євро економії на 2013-2014 рр. Виділення Греції чергового траншу фінансової допомоги може відбутися вже 12 листопада за умови погодження Афінами всіх необхідних реформ.

До списку новин