загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як зберегти гроші в кризу: поради експертів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Як же зберегти чесно зароблене в такий непростий час?

UBR.UA спробував зібрати кілька корисних порад і дати відповідь на питання: як правильно розпоряджатися грошима.

Що таке гроші і для чого вони потрібні, кожен з нас дізнається з самого дитинства. Але, якщо хтось так і «завмирає» в дитячому розумінні заробітку, фінансів і бюджету, то хтось вчиться і вміє розпоряджатися грошима по-дорослому. Тим не менше, і тих, і інших підстерігають зовнішні ризики і просто спокуси, хвилинні слабкості. Є багато варіантів скоротити сімейні витрати. Розумні люди давно придумали для себе способи обмеження, які вони вибирають самі. А для решти існує макроекономіка для «чайників».

Виберіть підходящий саме вам. Серед простих і дієвих можна порекомендувати такі:

Давайте, для початку визначимося, скільки і на що вам потрібно грошей. Після отримання зарплати розподіліть її по конвертах і підпишіть кожен: кредит, комуналка, харчування і розваги, покупка одягу … Десяту частину грошей відкладіть в окремий, «недоторканний» конверт. Так ви визначите ваші постійні витрати і створите «заділ» для непередбачених обставин.

Облік витрат вести простіше простого. Для цього достатньо блокнота і ручки, або таблиці Excel в комп‘ютері. Записуйте всі витрати протягом місяця. Через два-три «звітних періоду» стане зрозуміло, на чому можна заощадити. До прикладу, в магазин ходите зі списком необхідних продуктів. Маркетологи стверджують, що, таким чином, у вас буде менше шансів «вдаритися» у транжирство і придбати те, що спочатку ви не планували. Крім того, робіть оптові покупки — це дасть можливість заощадити без шкоди для себе, адже ціни на опт нижче.

Також продумайте, які покупки вам дійсно необхідні. Новинки мобільних телефонів з’являються щороку, якщо не щомісяця. Але навряд чи щось глобально зміниться у вашому житті, якщо у вашому телефоні камера буде на пару мегапікселів більше. Зате гаманець стане на кілька сотень (тисяч) гривень тонше.

Збираєтеся ні на чому не економити? Тоді підрахуйте, скільки грошей вам знадобиться для підтримки такого ж рівня життя, як зараз, але з урахуванням можливої ??девальвації гривні, зростання валютних ставок та інших «неприємностей». Наприклад, підрахуйте відсоток прибутку по гривневих депозитах при зростанні долара і зважте всі «за» і «проти» такого вкладення.

Прийняли рішення інвестувати в нерухомість, покупку автомобіля, покласти гроші на депозит? У цьому випадку правильно оцінюйте ризики і вибирайте з варіантів ті, що вам вигідніше і цікавіше. До прикладу, якщо ви здаєте в оренду житло, то слід врахувати, що час від часу в квартирі потрібно робити ремонт. Або, якщо вирішили покласти гроші на депозит у банку, пам’ятайте, що економісти радять відкривати два-три рахунки в різній валюті.

Одна з теорій свідчить, що людина може прожити на суму, рівну 70% його щомісячних витрат без шкоди для його якості життя. Тобто, 30% — це непотрібні витрати, без яких людина цілком може обійтися.

Якщо ж ця теорія не для вас, шукайте нові способи заробітку. Якщо не вдається змінити роботу на більш грошову, згадайте свої хобі або захоплення. Ви завжди зможете використати їх для додаткового отримання доходу.

До списку новин