загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Не дайте себе обдурити

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

 

Незважаючи на неодноразові застереження, попередження та нагадування співробітників міліції по радіо, телебаченню і на сторінках преси, наші громадяни продовжують потрапляти на гачок аферистів, які оббирають людей, обманом входячи у довіру та видурюючи останні копійки, коштовності.

Шахраї можуть з’явитися як на вулицях, так і в магазинах, як на робочих місцях, так і у вашому власному будинкові. Під обман може потрапити кожен. Надмірна довірливість — ось перший козир, який спрацьовує на руку шахраям. Здебільшого жертви самі проявляють необережність.

Трапляються безліч випадків, коли шахрайки за допомогою ворожіння «знімають пороблене», обираючи в основному жінок і дівчат. «Ворожки» протягом тривалого часу видурюють у них коштовності та гроші. Не даючи отямитися, шахрайки розповідають про велике горе, яке буцімто очікує родину, і беруться зняти злі чари за допомогою маніпуляцій з волоссям, голками, хрестами… Непідготовлені до такої психологічної атаки потерпілі віддають шахрайкам золоті речі та великі суми грошей. 

Надовго запам’ятає свою зустріч 27 вересня з шахрайкою біля одного з будинків по проспекту Миру, що в обласному центрі, 19-річна чернігівка Олена. По обіді, коли дівчина йшла після навчання додому, її перестріла привітна жіночка і попрохала приділити їй декілька хвилин уваги. «На вашу сім’ю наведено велику порчу, а завтра помре твоя мама!» — огорошила вона дівчину. — «Але я можу допомогти тобі. Ходімо зі мною». Як зачарована, Олена пішла за «рятівницею». Через декілька метрів із-за рогу вийшла молода дівчина і, побачивши старшу з жінок, кинулася до неї й стала дякувати за те, що своїми «молитвами» вона врятувала життя її мамі. І попросила провести ще один такий «сеанс». «Гаразд» — мовила та. — «Ось я зараз і зніму порчу, наведену на ваші сім’ї. А для цього візьміть папір і ручки й запишіть усі ювелірні вироби і суму грошей, які на даний час є у ваших квартирах. Тільки нічого не приховуйте, бо зняти порчу не вдасться». Дівчата взялися за ручки. Коли все було готове, «рятівниця» попрохала, щоб вони йшли по своїх домівках, усе це зібрали, загорнули в рушничок, зверху поклали фотографії своїх мам і через півгодини принесли в певне місце, де вона й зніме порчу. А, крім того, потрібно принести в пакеті ще й трохи сміття, зібраного біля свого під’їзду.

Через півгодини усі зустрілися в зазначеному місці. Дівчата поклали свій «скарб», а зверху — фотографії мам. Потім потрібно було по черзі віднести сміття до урни, що стояла майже за сотню метрів, і лише тоді мав іти сам процес «зняття порчі». Першою понесла пакет зі сміттям та дівчина, що дякувала своїй «рятівниці». Потім настала черга зробити це й Олені. Нічого лихого не підозрюючи, вона підхопила пакет і пішла до урни. Але коли повернулася назад — не побачила ні жінок, ні свого рушничка з цінностями та фотографією мами. Лише тоді Олена збагнула, як підло та цинічно її ошукали. А та молода дівчина була спільницею шахрайки.

Після зустрічі з «рятівницею» Олена залишилася без золотих прикрас: трьох каблучок, сережок, браслета. Перекочували до кишень шахрайок і дев’ять тисяч гривень потерпілої. Тільки й запам’ятала вона, що старшій з них було на вигляд років під сорок, зріст приблизно 165-170 сантиметрів, повна, волосся світле, нижче плечей. А одягнута була в чорні бриджі, чорну в’язану кофту. Молодшу ж уважно не розгледіла. Зараз шахрайок активно розшукують співробітники міліції.

  А днем раніше до Ніжинського міськвідділу внутрішніх справ звернулася 51-річна жителька міста. Це зараз вона вже дуже шкодує, що ув’язалася в «сумнівну комерцію» із зовсім незнайомою їй жінкою. За це й поплатилася аж 12 тисячами гривень, які після розмови по телефону так безтурботно перерахувала їй на банківську картку. А про те, що може стати жертвою шахрайки, навіть і не подумала… 

На жаль, такі випадки аж ніяк непоодинокі. Тож звертаємося до вас, шановні громадяни: будьте обачними, обережними і не довіряйте першій-ліпшій людині. Перевіряйте документи, коли до вас приходять додому чи підходять на вулиці з подібними пропозиціями. У разі появи на вашому подвір’ї, вулиці чи у населеному пункті підозрілих осіб просимо негайно повідомити про це міліцію за телефоном «102». Постарайтеся якнайуважніше роздивитися своїх «доброзичливців», запам’ятайте якнайбільше їхніх прикмет. Можливо, така інформація неабияк може найближчим часом знадобитися. Пам’ятайте, що тільки разом ми зможемо подолати подібні негативні явища.

СЗГ УМВС України

 в Чернігівській област

До списку новин