загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Фірташ хоче зменшити свої витрати на пільгові пенсії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Федерація роботодавців пропонує зменшити витрати підприємств на виплату пільгових пенсій громадянам, що працювали в шкідливих умовах.

Якщо зараз вони платять до Пенсійного фонду 60-90% від необхідних сум, а решту покриває держбюджет, то з 2013 року такі виплати можуть поділити порівну, пише "Комерсант-Україна".

Федерація роботодавців намагається переглянути механізм фінансування виплат пенсіонерам, які мають стаж роботи в шкідливих та важких умовах, згідно зі списком виробництв і професій №1 і 2.

Зараз фактичні витрати на виплату і доставку пенсій пільговим категоріям закріплені за роботодавцями.

Відповідно до закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", до введення в Україні пенсійного забезпечення через професійні та корпоративні фонди роботодавців зобов'язали відшкодовувати Пенсійному фонду витрати на пільгові пенсії до набуття їх одержувачами права на пенсію за віком (з 60 років).

З 2004 року обсяг компенсацій роботодавця ріс з рівня 20% щорічно на 10 процентних пунктів і зараз становить 100%.

 

Раду федерації очолює голова ради директорів Group DF Дмитро Фірташ, який контролює від 60% до 100% різних сегментів ринку мінеральних добрив.

Федерація пропонує з 1 січня 2013 року змінити механізм відшкодування витрат на виплату пільгових пенсій, закріпивши 50% витрат за держбюджетом.

Решту коштів будуть платити підприємства за рахунок введення додаткової ставки єдиного соцвнеску в розмірі 13,04% за працівників списку №1 і 6,48% - списку №2.

Як розповів директор департаменту надходження доходів Пенсійного фонду Василь Литвиненко, заборгованість роботодавців перед фондом з відшкодування виплат становить 4,6 млрд гривень.

Заступник голови Федерації профспілок Григорій Осовий відзначає, що близько 40% підприємств, на яких існують важкі умови праці, є збитковими і не можуть забезпечити виплати колишнім та нинішнім співробітникам, які мають необхідний стаж для отримання пільгової пенсії.

До списку новин