загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Роботодавці наймають нелегально працівників, щоб не платити Пенсійному фонду

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Роботодавці не наймають працівників офіційно, щоб не платити збору до Пенсійного фонду. Про це повідомили в Тернопільській податковій інспекції. За словами держслужбовців, чимало підприємців сьогодні просять зменшити пенсійні відрахування. Відповідний законопроект уже розробили. То ж податківці сподіваються, що збори до Пенсійного фонду найближчим часом змінять.

Петро Якимчук, начальник Тернопільської об’єднаної ДПІ: «Ми надіємося, що ще значна частина заробітної плати, яка, на жаль, трапляються випадки виявлення виплати в конвертах, або ухилення навіть від офіційного наймання працівників на роботу, припиниться, і платники будуть свідомо розуміти, що простіше офіційно заплатити заробітну плату і не хвилюватися за, відповідно, якісь порушення».

Але поки що податкова інспекція й далі виявляє роботодавців, які видають зарплату «в конвертах». Такі випадки, виявлені за 10 місяців цього року, направили у прокуратуру.

Петро Якимчук, начальник Тернопільської об’єднаної ДПІ: «Таких випадків нами було встановлено 104, на загальну суму 87 тис. грн. Ми також маємо відповідний вплив на суб’єктів господарювання як в частині рівня заробітної плати, так і в частині додаткового оформлення найманих працівників. Всього завдяки цій проведеній роботі було також виявлено близько 100 необлікованих працівників».

Найбільше необлікованих працівників податкові інспектори виявляють у сферах побутових будівельних послуг і торгівлі. Зокрема, регулярно перевіряють місцеві ринки.

До списку новин