загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсійний фонд відкрив веб-портал який дозволяє кожному відстежувати свій стаж

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Одним з перших в 2007 році Пенсійний фонд України запровадив електронну форму звітності із застосуванням електронного цифрового підпису. На сьогодні таким видом надання звітності по Донецькій області користуються більш ніж 46,1% платників єдиного внеску, при цьому більш ніж на 83,0% застрахованих осіб вносяться дані в електронному вигляді в бази системи персоніфікованого обліку.

Одним з наступних етапів був переклад існуючих баз даних платників і застрахованих осіб на Веб-технології. На Веб-технології були переведені електронні бази по обліку платників і прийому звітності

Перекладом більшої частини існуючих баз даних на Веб-технології і впровадженням у 2010 році щомісячної звітності з персоніфікованого обліку пенсійна реформа підійшла до завершального етапу підготовки до Накопичувальній системі.

Важливим кроком у цьому році було впровадження з 1 жовтня на існуючих інформаційних системах Пенсійним фондом України Веб-порталу електронних послуг, яке передбачено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26.06.2012 № 401-р.

Основне завдання, яке буде виконувати Веб-портал, - це поліпшення якості обслуговування громадян, впровадження технологій електронного уряду в соціальній сфері.

На Веб-порталі для громадян розміщені зразки заяв, бланків, інших необхідних документів для призначення або перерахунку пенсій, які дають можливість роздруківки або заповнення їх в електронному вигляді.

Для страхувальників - платників єдиного внеску (як юридичних осіб, так і для фізичних осіб - підприємців, самозайнятого населення) присутня інформація про умови нарахування і сплати єдиного внеску, умови та порядок складання і подання звітності, порядок проведення органами Пенсійного фонду документальних перевірок, досудове оскарження рішень органів Пенсійного фонду України, інша інформація, яка пов'язана з регулюванням правових та фінансових відносин між органами Фонду та страхувальниками та ін

Функціонування Веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України регламентовано Порядком надання органами Пенсійного фонду України послуг в електронному вигляді, який затверджений постановою ПФУ від 07.09.2012 № 16-1.

Даним Порядком обумовлені умови реєстрації на Веб-порталі. Після реєстрації на Веб-порталі кожен громадянин матиме можливість вільного доступу до своєї персональної облікової картки про відомості, які накопичуються з 1 липня 2000 року по заробітній платі (доході) по всім роботодавцям, а пенсіонер, крім цього, може ознайомитися пенсійними виплатами.

Для страхувальників (роботодавців) після реєстрації на Веб-порталі передбачена можливість отримати інформацію про стан відомостей на застрахованих осіб, які надавав цей роботодавець; стану обробки звіту, наданого в електронному вигляді; стану взаєморозрахунків за зобов'язаннями.

Щоб стати користувачем електронних сервісів Веб-порталу та мати можливість в будь-який час отримувати потрібну інформацію, слід перш за все потурбуватися про те, щоб були витримані всі норми чинного законодавства про захист інформації.

З цією метою необхідно звернутися із заявою на доступ до Веб-порталу до територіального органу Пенсійного фонду України за місцем реєстрації громадянина, фізичної особи - підприємця, самозайнятої особи або юридичної особи.

При заповненні заяви зазначаються:

* Громадянами:

- Прізвище, ім'я, по батькові;

- Ідентифікаційний податковий номер або серія та номер паспорта для осіб, які з релігійних переконань відмовилися від ідентифікаційного номера;

- Номер свідоцтва про загальнообов'язкове державне соціальне страхування;

- Дата державної реєстрації відповідно з випискою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців (тільки для підприємців).

* Страхувальниками (підприємств, установ та організацій:

- Повне найменування юридичної особи (страхувальника);

- Дату державної реєстрації відповідно з випискою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців;

- Код ЄДРПОУ.

Після реєстрації заяви співробітником Пенсійного фонду видається реєстраційний номер, який використовується при особистій реєстрації на сайті Веб-порталу.

Хотілося звернути увагу, що при реєстрації на Веб-порталі громадянином самостійно визначається логін і пароль входу в систему, що є захистом від несанкціонованого доступу іншими користувачами. Це слід пам'ятати і не передавати їх стороннім людям.

Переваги, які несе в собі функціонування Веб-порталу, полягають у тому, що не виходячи з дому, використовуючи можливості мережі Internet кожний громадянин може записатися на прийом у зручний для нього час і до обраному керівнику; відслідковувати стан свого облікового персональної картки, правильність і повноту інформації, яку на нього подає до органів Пенсійного фонду його роботодавець, і вчасно вимагати від свого роботодавця виправлення допущених помилок, щоб не втратити жодного дня свого страхового стажу при нарахуванні (перерахунках) пенсії; а пенсіонер ознайомиться з розміром і складовими пенсії.

Не дивлячись на те, що Веб-портал розпочав своє функціонування з 1 жовтня, із загальної кількості зареєстрованих заяв по Україні, найбільш активними користувачами (а це приблизно третина) виявилися мешканці Донецької області.

Для того, щоб самостійно розібратися в особливостях функціонування Веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України, можна звернутися на його сторінку в мережі Internet //portal.pfu.gov.ua/.

Як показують відгуки користувачів, така форма роботи Пенсійного фонду України вже на початковому етапі отримала позитивну їх оценку.Пенсіонний фонд відкрив веб-портал дозволяє контролювати свою облікову картку.

До списку новин