загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Податок на продаж валюти свідчить про провал пенсійної реформи?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Політолог Сергій Таран не виключає, що парламентська більшість ухвалить закон про податок на продаж валюти, якщо буде прийняте централізоване рішення. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Дехто з "регіоналів" виступили проти цього законопроекту. Але Партія регіонів – це не та фракція, яка буде голосувати проти, якщо рішення ухвалено на найвищому рівні. Тоді вони проголосують "за", - зауважив експерт.

За його словами, влада мала б створити умови для інвестування в цінні папери, але не зробила цього. "Зараз громадяни інвестують в дві речі – нерухомість, якщо вона є, та валюту. Тепер держава хоче забрати всі ці запаси громадян через такий 15-відсотковий податок. Ні до якого економічного покращення цей закон не призведе. Він знаходиться поза межами економічної політики", - наголосив Таран.

"В "кращому" разі цей закон хочуть зробити лише для того, аби спровокувати громадян продавати валюту, аби наситити валютний ринок. Зараз відбувається девальвація гривні. Ніхто валюти не продає. Тому підігріванням цієї теми проводять піар-акцію з боку Нацбанку", - зазначив політолог.

Експерт пояснив, що влада впроваджує такі рішення, тому що не може провести економічні реформи. "Розмови про цей податок означає колапс пенсійної реформи. Треба не забувати, що ці 15 відсотків вони хочуть спрямувати в Пенсійний фонд. Нам обіцяли, що зараз проходитимуть другий та третій етапи реформи. Але цього не відбувається. Надходжень у фонд немає. Тому цей закон є не просто ознакою неспроможності уряду та Нацбанку, а й свідчить про провал пенсійної реформи. Вона закінчилася на підвищенні пенсійного віку для населення", - додав він.

Джерело: Gazeta.ua

До списку новин