загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Донецьку жертви "Союз пенсіонерів" збираються блокувати суд

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

3 грудня у Ворошиловському райсуді Донецька в 20-ий раз, як вважають потерпілі, не відбулося судове засідання у справі Тіграна Арушаняна, який шахрайським шляхом відібрали мільйонні суми у літніх людей. Gazeta.ua

Підсудний працював головою правління кредитного союзу "Союз пенсіонерів України" в Донецьку. Його звинувачують за ч.5 ст. 191 (Привласнення, здійснене у складі організованої злочинної групи), ч. 2 ст. 366 (Службова фальсифікація), ч.2 ст. 209 (Відмивання доходів), ч. 2 ст. 364 КК України (Зловживання службовим становищем).

Кредитний союз мав філії по всій країні і не повернув 1100 вкладникам Донецької області 14 мільйонів.

"25 разів ми приходимо до суду марно, і сьогодні 20-й раз суд не відбувся без поважної причини, терпіння наше скінчилося, наступного разу будемо блокувати суд, - заявив потерпілий Анатолій Захарченко. - Нам більше 2 років відповідала міліція і прокуратура, що підстав немає, коли ми просили порушити справу. А після того як заблокували обласну прокуратуру, ці підстави знайшлися - Арушаняна заарештували. Тепер будемо діяти так само в суді, якщо 5 грудня засідання знову не відбудеться".

Потерпілі обурені тим, що суд триває вже третій рік.

"Затягують спеціально, беруть облогою! Тому що всі ми, вкладники - люди похилого віку, сердечники, і свої останні сили залишаємо в суді. Поки триває це знущання, померли 60 осіб. Це вигідно Арушаняну: покійні не вимагатимуть борг" - говорить потерпіла Тамара Рябініна.

Процес гальмується через неявку важливого свідка - засновника цього кредитного союзуДениса Діанова, який проживає в Одесі. Сам свідок ігнорував виклики до суду, тому його вирішили перевезти під конвоєм. Але міліція виявилася не в змозі знайти Дениса Діанова.

"Ми вважаємо, що Діанов повинен сидіти поруч зі своїм колегою з Донецька Арушаняном. Кримінальну справу за нього потрібно розслідувати окремо, а поки винести вирок донецькому керівникові "Союзу пенсіонерів", щоб повернути постраждалим хоча б якусь частину вкраденого. У Арушаняна заарештовано нерухомості на 4 мільйони, інше вже розікрали. Арушанян роздав гроші за фіктивними договорами 10 друзям і родичам, - розповів Gazeta.ua керівник ініціативної групи ошуканих вкладників Дмитро Верзілов".

Постраждалі називають обвинуваченого Арушаняна втіленням підступності. Згадують, як Тигран Рафаелович вітав їх з 8 березня і новим роком. Суми, які втратили ці люди, коливаються від 2 до 200 тисяч гривень.

"У нього на столі стояли фотографії дружини і сина. Арушанян їх здоров'ям клявся, що нас не обдурить!" - згадує постраждала Рябініна.

Жертви луснувшого союзу, говорять про зв'язок між ним та іншими фінансовими пірамідами. Арушанян до "Союзу пенсіонерів України" працював у кредитній спілці "Добробуд" і залучив багато постраждалих членів кредитної спілки "Слов'янський", обіцянкою допомогти в поверненні їх вкладів. Директор "Союзу пенсіонерів" брав довіреності у постраждалих для захисту їх інтересів в суді, але замість цього вигороджував главу "Слов'янського" Сергія Поляхова, згадують постраждалі. Замість повернення вкладів він обібрав вкладників "Слов'янського" вдруге.

За висунутими звинуваченнями Арушаняну загрожує до 12 років колонії.

"Якщо він в чомусь і винен, то не в тому обсязі, який пред'явлений" - говорить адвокат підсудного.

Між іншим, в 2007 році керівник Донецького обласного філіалу "Союзу пенсіонерів України" разом з Партією пенсіонерів мав намір потрапити у Верховну Раду. Обіцяв відстоювати права пенсіонерів в парламенті.

Тетяна ЗАРОВНА Джерело: Gazeta.ua

До списку новин