загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Один день Януковича коштує 2172 пенсії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Утримання Президента Віктора Януковича у 2012-му році обійшлося Україні в 635 мільйонів гривень, тобто в день він витрачає майже 2 млн грн.

Про такі витрати на утримання Віктора Януковича з посиланням на "Вісник державних закупівель" пишеForbes.ua

Якщо ж поділити витрати Президента на один день - 1,92 млн – на суму мінімальної пенсії, яка з 1 грудня становить 884 грн, то бачимо, що одна доба з життя Віктора Януковича коштує Україні 2 тис 172 мінімальні пенсії.

Окрім прямих розтрат, за даними видання, "збитки держави складаються ще і з недоотриманого прибутку - чотири елітних броньованих Mercedes, вилучені митницею, не були продані, а безкоштовно віддані Держуправлінню справами; 30 тис га мисливських угідь біля "Сухолуччя" під Києвом і 9 тис га біля Ведмідь-гори в Криму також безкоштовно перейшли в користування "президентському" товариству мисливців і рибалок "Кедр".

Карпатську резиденцію "Синьогора" в цьому році реконструйовано та добудовано гостьових будиночків і ресторанів на загальну суму у 81,32 млн грн.

За час каденції Януковича на це місце витратили майже 0,25 млрд грн.

Реконструкція кримських дач Януковича, споруда вертолітних майданчиків та реконструкція прилеглих доріг обійшлася в 2012 році в 94 млн грн, а за три роки - у 373 млн грн.

На облаштування, будівництво доріг і передачу мисливських угідь в довговічну оренду наближеному до Президента "Суспільству мисливців і рибалок "Кедр", заснованому міністром ПЕК Юрієм Бойком, екс-главою "Укравтодору" Володимиром Демішканом і черкаським губернатором Сергієм Тулубом, було витрачено 124 млн грн, за три роки - 144 млн.

Окрім цього, у 2012-му році у 6,55 млн грн державі обійшлась президентська рибалка, а за три роки - більше ніж у 16 млн.

У цю суму увійшли будівельні роботи в колишньому природному заповіднику в Криму, де Янукович рибалить.

Автопарк, який станом на початок року нараховував 385 машин, в 2012-му році обійшовся бюджету майже у 40 млн грн, за три роки - у 122 млн.

Утримання президентського авіатранспорту обійшлося в 95 млн грн, за три роки - в 251,6 млн грн. Тільки на оренду трьох вертольотів люкс-класу у наближеної до Президента фірми "Танталіт" цьогоріч пішло 8,1 млн грн.

Прийом гостей, а також реконструкція для цієї мети Маріїнського палацу і комплексу старовинних будівель на Липках в цьому році коштував 194 млн грн, за три роки – 203 млн (раніше реконструкції не проводилися).

Утримання Адміністрації Президента і Держуправління справами, основна стаття якого припадає на харчування, в цьому році коштувало 50 млн грн, за три роки - майже 60 млн.

Зазначимо, що за весь час каденції Януковича (з 2010-го року) на його утримання пішло 1,42 млрд грн.

До списку новин