загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українці нарікають на нестачу культурного відпочинку, проте дорогу до культурних закладів не знають

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Більше половини жителів країни ніколи не відвідували оперу або балет, а кожен третій жодного разу в житті не був у театрі Про це свідчать дані аналітичної доповіді «Культурні практики та культурна політика», підготовленого Центром соціальних досліджень «Софія».

Згідно з даними дослідження, кожен другий житель України нарікає на нестачу в різноманітності проведення дозвілля, однак переважна більшість воліє пасивне проведення часу вдома.

Так, кілька разів на рік вибирається в музей, на виставку живопису або художньої фотографії лише кожен десятий респондент. Трохи більше - 17% опитаних - дозволяють собі таку розкіш раз на рік. Відповідно, в житті двох третин українців такі культпоходи практично відсутні.

Особливо «просідають» культурні заклади і заходи академічної спрямованості.

Так, більше 60% опитаних жодного разу в житті не були в опері чи балеті, а класичну музику або джаз в концертному виконанні чув лише кожен другий українець.

Виявилося, що третина опитаних ніколи не відвідували виставки живопису або скульптури, а чверть респондентів не бачили театральних вистав і навіть концертів народної музики і танцю.

У ЦІС «Софія» відзначають, що найактивніше мистецтвом цікавиться молодь. Так, серед респондентів у віці 18-29 років у музеї та на виставки ходить 18,1%, тоді як серед сорокарічних цей показник нижчий - 12%, а серед тих, кому за 50, не піднімається вище 8,3%.

Аналогічні тенденції спостерігаються і в відношенні театрів, концертів класичної музики, опери та балету.

Крім того, тяга до культури залежить від матеріального стану та місця проживання людини. Так, респонденти з достатком вище середнього дозволяють собі насолоджуватися високим мистецтвом частіше, ніж менш забезпечені громадяни. А городяни в рази «обходять» сільських жителів, яким окрім фінансів займатися культурним самоосвіти не дає ще й тотальний занепад культурної інфраструктури в провінції.

До списку новин