загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

НКЦПФР затвердила Положення про граничний розмір витрат, пов’язаних зі здійсненням недержавного пенсійного забезпечення

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) затвердила Положення про граничний розмір витрат, пов'язаних із здійсненням недержавного пенсійного забезпечення, що було розроблене спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг. Відповідне рішення було прийнято на черговому засіданні регулятора 4 грудня 2012 року.

«У зв'язку із необхідністю зменшення тиску на активи пенсійних фондів НКЦПФР спільно з експертами Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, був розроблений документ, який має врегулювати граничний розмір витрат, пов'язаних із здійсненням недержавного пенсійного забезпечення, та майже у півтора рази скоротити граничний розмір витрат на оплату послуг професійного адміністратора, зберігача, - оплату винагороди за надання послуг з управління активами пенсійного фонду. Варто відзначити, що норми граничних розмірів витрат за результатами детального аналізу розробників регуляторного акта визначались з урахуванням рівня інфляції і прибутковості пенсійних фондів», - зазначила Оксана Симоненко, директор департаменту спільного інвестування та регулювання діяльності інституційних інвесторів НКЦПФР.

Раніше цей показник становив 10%, відтепер же граничний розмір витрат становитиме 7%, відшкодовуватиметься за рахунок пенсійних активів та буде встановлюватися у відсотках від чистої вартості активів пенсійного фонду. Крім того, наразі середній розмір відшкодованих пенсійними фондами витрат не перевищує 5%, а у випадку перевищення протягом року граничного розміру витрат адміністратор пенсійного фонду зобов'язаний повідомити про це раду пенсійного фонду для вжиття заходів щодо усунення виявлених порушень.

Положення було розроблено відповідно до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення», а саме статті 48 Закону щодо використання пенсійних активів. Найближчим часом документ буде направлено для реєстрації у Міністерство юстиції України.

До списку новин