загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Тернополі відкрили виставку ілюстрацій до казок

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Тернопільському обласному краєзнавчому музеї вперше відкрили виставку ілюстрацій до книги.

Вибрали для цього видання "Богдан Лепкий. Казки" – цьогоріч минає 140 років із дня народження цього відомого українського письменника. Малюнки для експозиції надала авторка ілюстрацій Наталія Собкович.

Як розповів Gazeta.ua директор музею Степан Костюк, раніше в їхніх залах таких експозицій не було. Крім того, показані роботи є оригіналами малюнків, які були підготовані для видавництва й увійшли до книги казок Лепкого.

На стінах вивісили тридцять ілюстрацій до трьох казок українського письменника.

Як зазначила заступник директора краєзнавчого музею Наталія Чеканова, багато творів Лепкого вже настільки відомі, що їх вважають народними.

"Хто не знає казки про кривеньку качечку? Її вже давно сприймають як народну. Але насправді автором є саме Богдан Лепкий. І ці малюнки до казок виконані дуже гарно і доступно. Ми долучаємо школярів, щоб вони прийшли й подивилися виставку. Учні вивчають ці твори в 5-му класі, з задоволенням впізнають героїв. Та й дорослі відвідують нашу експозицію залюбки. Адже всі ми родом із дитинства", - зауважила Наталія Богданівна.

Авторка малюнків Наталія Собкович – тернополянка, працює в управлінні культури обласної адміністрації. На презентації проекту в музеї вона пригадала, що працювати було складно, але дуже цікаво. За її словами, спочатку малюнки мали бути чорно-білими. Але вона переконала видавців додати ще один колір, щоб краще передати образи - і вибрала для цього жовтий.

Зазначимо, в холі музею представлена ще одна виставка до річниці Богдана Лепкого. На ній презентували його книги, фотографії та конверти з зображенням письменника у різні роки.

Вхід безкоштовний. Експозиція триватиме до кінця грудня.

Олена ДЗІК

До списку новин