загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

НБУ розраховує поповнити Пенсійний фонд від введення валютного збору на $8 мільярдів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

НБУ прогнозує обсяги надходжень до Пенсійного фонду від 10%-го збору з продажу валюти в розмірі до 8 млрд. грн. Про це сьогодні заявив голова комітету Національного банку України щодо протидії недобросовісним валютним операціям Юрій Горшков, пишуть«Коментарі».

«Що стосується обсягів, то я думаю в цьому коридорі (5-8 млрд. грн.) ми будемо рухатися», — сказав він.

При цьому Горшков підкреслив, що зменшення ставки збору з 15% до 10% може позитивно позначитися на наповненні Пенсійного фонду: «Може бути, що при зменшенні ставки збільшитися й обсяг здачі валюти», — вважає голова комітету.

Горшков також додав, ставка збору в 10% «задовольняє і ринок, і населення, і НБУ». За прогнозом фінансиста, відповідний закон буде прийнято «найближчим часом».

Нагадаємо, 19 листопада у Верховній Раді було зареєстровано законопроект про 15%-вий пенсійний збір під час продажу валюти. Передбачається, що збір не стягуватиметься при продажу валюти, отриманої шляхом переведення з-за кордону, але в сумі менш ніж 150 тис. грн. протягом місяця; при продажу валюти, яка знімається з депозиту за умови, що з моменту її перерахування на депозит минуло більше місяця; при продажу валюти отриманої при виплаті купонного доходу або отриманою при продажі або погашенні за казначейськими зобов’язаннями та валютних облігацій. На засіданні 20 листопада Верховна Рада вирішила відкласти ухвалення цього законопроекту.

Вже 3 грудня було зареєстровано другий законопроект, де ставка збору була зменшена з 15% до 10%.

До списку новин